-> Milan 136 14.06.21 10:41:30: a co to je za znacku ATE nebo TRW? nebo musim do autorizaku, jeste jsem zjistil nic moc manzetu vnitrni pravou na poloose - tam mam poloosu trubkovou.
Co dat za znacku prednich brzd hadicek na o1 1.8t 4x4? Obe mam nalomene pod tim ochrannym plastovym krytem a pritom trubky mam jak nove... ( ty hadicky jsou docela dlouhe)
-> Milan 136 24.05.21 23:08:26: tak to byla nejaka trubka, prev musela ven a bylo to za 4k, odtahl to do servisu v Jihlave pritelkyne otec, dnes se mozna dozvim vic....
-> StepaNoFUN 24.05.21 20:09:34: jj a myslis, ze by se to takto mohlo projevit? celou dobu se vyslapavani spojky projevovalo stejne (mirne vibrace a hluk, ktery pozoroval jen ridic), ale poslednich cca 10 tis.km byla pri pousteni spojky citit vule
-> Milan 136 24.05.21 10:06:01: jo, neco takovyho... Nebo to udusi prevodovka, nevim, to nepoznam, ale kdyz poustim spojku a nebezi motor, tak se to chova normalne - z kopecka se plynule rozjede, jakmile bezi motor, tak se to uplne sekne a motor zadusi
Co to delalo, byla citit nejaka vulicka pri razeni, ale mensi, nez jsem zvyklej treba u nivy.
Já taky nikde nepíšu že je to běžný a normální. Jen jsem z toho auta takovej smutnej. I když není moje.
Já k tomu přijdu vždycky jen z doslechu, že za jízdy museli vracet pedál zpátky, že zůstal v půlce viset. Dneska jsem to jebnul na diagnostiku a hlásilo to závadu potenciometru klapky teplýho vzduchu - zkrat na kostru - sporadická. Po smazání závady to začlo zase regulovat. Nechápu. Na starým Climatronicu když jsem měl v závadách sporadickej defekt klapky na ofuky tak to furt regulovalo.
Jinak motorová jednotka závad jak nasráno. 2 se týkaly výpadků zážehu (to by mě taky zajímalo čim teda je) a další 2 už nedokážu popsat, musel bych otevřít log. Jedna byla ještě snímač natočení volantu. Ale kdoví co tam zůstalo po tom, když se dělala oprava po sražený srně.
-> Jarda - zrušená registrace 23.05.21 11:50:22: Hele nevím, mě to zatím nějaké nestandardní překvapení nepřichystalo. Tohle je tam už od koupě a jestli budu muset na 19 let starým autě muset vyměnit spojkový válec? No tak budiž. Nejdřív to zkusím odvzdušnit a když to nepomůže, tak se holt ta spojka udělá no...
-> Cumper 23.05.21 13:28:36: keby sme vedeli citat, chytry pan, ja som tuto debatu nezacal, a -> Jarda - zrušená registrace 23.05.21 13:06:01: plieskajte sa po jatroch avsak o tom "zasirani" by som tiez radsej mlcal, vid neuveritelne nerealisticke historky ktore sa nikdy nestali. Naozaj je mi ta luto, to nie je nic spatne, no dalej radesj bodka.
-> Dodis136 23.05.21 12:41:33: proc to tu zasiras? to uz je diagnoza a ja jestli neco mam, tak to jsou mirne priznaky bipolarni poruchy, to jen tak na rovinu a umim s tim bojovat, ze se doktorka az divi, ale hodne mi pomahaji auta a hlavne cestovani, no zase jsem rekl pravdu a to se delat nema, ze?
-> Jarda - zrušená registrace 23.05.21 12:01:42: neutocim na ziadneho (Ivana poznam len Gasparovica) a poviem len tolko ze schizofrenia aj paranoia sa da liecit, treba len vyhladat pomoc odbornikov...
-> Dodis136 23.05.21 11:52:02: a proc utocis trebas i na Ivana, neni v tom trochu neco jineho, treba zavist, ze cloveka neco bavi aneb kdo se boji, sere v sini, je vas tu takovych dost
-> dragon_cb_cz 22.05.21 22:11:05: o saabu bych i uvazoval, ale o alfe nikdy, jedine bych se hodne prastil do hlavy, zrovna jedna vcera vyvarena u Liberce a za ni druha, tak nevim, jestli ko obe nebo ji prijel na pomoc, ale obe mely otevrene kapoty
-> palinator: Hele nevim, tohle je spíš otázka na kluky z autorizáku jestli je to běžný, já dělám spíš starší vrány a tam je celkem běžný že v nádobce je šlichta co vypadá jak vyjetej motorovej olej Jen je mi divný že by se po 30t opakovala stejná závada, jezdí sem dvě O3 taxi mají nahrkáno 300-350 po Praze a spojku mají původní, ale je fakt že to je nafta, tak to bude taky něco jinýho.
-> saskyn2: To mě teď asi čeká na Alfě, musím ten pedál doslova drtit do podlahy, abych dal zpátečku čistě. A když trochu vytočím dvojku (řekněme 5-6 tisíc), tak tam pak ta trojka jde dost neochotně.
Zajímavý je, že se to začne víc projevovat po ohřátí - jednak tam ty kvalty začnou hůř jít a zároveň se na spojkovým pedálu objeví "mrtvej chod", kde to jde lehce (ale ne do prázdna, jen relativně lehce) a pak najednou skokově těžce. Za studena tam ten lehkej krok není. By mě zajímalo, jestli to je nějakej vzduch v systému, nebo ta lehká část připadá prostě na vůli mezi ložiskem a přítlačákem - ale tam by mě pak zase překvapovala ta teplotní závislost.
-> palinator: hele a seš si jistej spojkou? O3 je teda relativně nova ale co jinak řeším na starsich autech nejčastější bývá to že nikdo nikdy neměnil brzdovku a je tam neskutečný chliv který odjebe spojkovy válec...
-> palinator 21.05.21 13:38:55: dalkou :), jsem to napsal blbe, proste kdyz strcim do zamku patych dveri klic, tak zamknu nebo odemknu jen ten kufr a ne cele auto... ale dalka ho zamyka normalne