A to jsem prosím potřeboval tyto dokumenty:
1) TP
2) OTP
3) SPZ
4) EK
5) OP
6) kupní smlouvu mezi původním majitelem a mnou
7) darovací smlouvu mezi mnou a kamarádem
8) plnou moc od kamaráda (pro provedení změny v RV)
9) potvrzení o zaplacení registračního poplatku
10) potvrzení o sjednání povinného ručení
Je toho dost, co? Taky jsem se divil...
Problémy se vyskytly následující:
V pondělí v půl třetí (2,5 hodiny před zavírací dobou úřadu) již automat nevydával pořadová čísla, takže jsem tam jel 26 km zbytečně...

Dnes jsem tam byl včas, dvě a půl hodinky jsem si poseděl (pravda, když úřednice odešly na oběd, tak jsem se stavil na 10 minut u kamaráda) a když jsem přišel na řadu, tak jsem postupně předložil výše zmíněné doklady...
...u dokladu číslo 10 nastal problém. Ačkoli nikde nebylo výslovně psáno, že mám mít s sebou originál zelené karty (všude jen formulka "doklad o sjednání pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla"), tak (prý dle zákona) ji na úřadě vyžadovali.

S sebou jsem měl smlouvu s pojišťovnou a doklad o zaplacení - a to bylo málo. Tak proč to dopr... rovnou nenapíšou? Úřednice mi doporučila, zajít si chodbou do druhého křídla budovy, kde sedí makléři pojišťoven, že mi tam vydají tu zelenou kartu. Tak jsem tam šel a všechny dveře, označené logem "mojí" pojišťovny byly zamčené, z jedněch právě odcházela poslední paní, že všichni šli na školení...
...a že i tak by mi zelenou kartu dle smlouvy nemohli vytisknout, neboť oni jsou jen "dohazovači"...
...a že si mám zajít na pobočku do ulice Jindřicha Plachty...
Tak jsem poděkoval, nasedl jsem do auta, nastartoval a v tom mne napadla spásná myšlenka, že vlastně můžu ve vedlejších dveřích sjednat nové povinné ručení...

Pán z Kooperativy byl velmi vstřícný a nevyhodil mne (narozdíl od těch ostatních makléřů on byl přímo zaměstnancem pojišťovny a měl velmi prozákaznickou politiku - málem jsem měl uzavřené povinné ručení za 1 Kč, ale systém jej nepustil dál, že prý musí být minimálně na 14 dní (a to jsem tam šel s tím, že asi nejkratší bude 3 měsíce).
Takže nakonec jsme to skouleli takto:
(Velké poděkování panu Hoffmanovi

)