skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak parkuje blbec...
prohledat
6453 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 17.12.2009 do 24.05.2025, založil/a 1560 - zrušená registrace
-> Syny: No to jo, to souhlas.
-> vhml: Ono vzhledem k hrozícímu odtahu a bodům, je lepší to odpajdat
-> vhml: Ono vzhledem k hrozícímu odtahu a bodům, je lepší to odpajdat
-> saskyn2 24.05.25 17:56:53: Tak to muze vicemene i ted...
-> Syny: jako chápu jak to myslíš, ale jsem z přesvědčení odpůrce dalšího papírování navíc. Hlavně víš jak by to fungovalo, doktor by povolení dával známým dočasně trvale a tobě by to stejně nedal

-> saskyn2 24.05.25 16:41:08: No ne, tak stacilo by vydani docasnyho prukazu doktorem. Mist je vsude tri prdele, ale kdyz se z tebe na cas invalida fakt stane, tak je stejne pouzivat nesmis.
-> Syny 24.05.25 16:10:09: to bych se asi na nějaký stanovený pravidla směle vysral a místa používal
-> Syny: to je jednoduchý, protože jsme v ČR tak by 90% řidičů vozidlo v kufru fofrklacky jako stálou výbavu k parkování na invalidech 

-> Syny 24.05.25 16:10:09: chvili mi o tom povidej. Od pulky ledna jsem o berlich. Vcera mi teprve rekli, ze je mam na kratsi trasy odkladat....
-> David29: Spis je blby, ze ty mista pro invalidy nejde vyuzit treba docasne, kdyz mas zlomenou nohu atp. Kdyz jsem mel vloni sadru na noze, tak bych byval vystupovani na sirsich mistech ocenil.
On je prvotní problém v tom, že i kdyby obec to chtěla řešit, tak snadno nemůže.
Ono by stačilo "jen" posunout obrubník o 20cm a i těch pár korun co by to stálo by se snadno vyštrachalo.
Jenže schvalovací kolečko včetně projektu je problém, protože projekt by musel odpovídat nějakým normám včetně důvodu kvůli financování, takže by to dopadlo tak, že by se to muselo rozšířit o 3m (a to není kam) a musela by se tam vytvořit i místa pro invalidy
S těma invalidama to je celkově vtipný - nový satelit, kde každej parkuje na svém pozemku, případná návštěva to může nechat na nějakém z pár míst, co v ulici jsou - ale reálně to nechá před vjezdem domu, kam jede.
K čemu tam jsou místa pro invalidy fakt nevím
Jojo, ještě že tu byrokracii máme
Ono by stačilo "jen" posunout obrubník o 20cm a i těch pár korun co by to stálo by se snadno vyštrachalo.
Jenže schvalovací kolečko včetně projektu je problém, protože projekt by musel odpovídat nějakým normám včetně důvodu kvůli financování, takže by to dopadlo tak, že by se to muselo rozšířit o 3m (a to není kam) a musela by se tam vytvořit i místa pro invalidy

S těma invalidama to je celkově vtipný - nový satelit, kde každej parkuje na svém pozemku, případná návštěva to může nechat na nějakém z pár míst, co v ulici jsou - ale reálně to nechá před vjezdem domu, kam jede.
K čemu tam jsou místa pro invalidy fakt nevím

Jojo, ještě že tu byrokracii máme
-> MATTESS 19.05.25 14:29:43: Vše jak přes kopírák v naší obci. Zimní udržba je pak taky veselá s takto parkovanýma autama. Plus když ti zatarasí točnu kde se dá otočit a pak couvám 200m z kopce.
-> Sita 19.05.25 14:27:19: Že bych nějak moc stál o lidi, se taky nedá říct, na to jsem jich v životě musel potkat až moc (už můžu a tak jedu v režimu račte mi všichni políbit..), ale tohle mi nějak nevadí. Jsem se vozil i vlakama..
Ale že si někdo někde v pustině zaparkuje prostředkem auta na lajnu, je mi dost jedno.

Ale že si někdo někde v pustině zaparkuje prostředkem auta na lajnu, je mi dost jedno.

Další, co překážející auta v ulicích způsobují, je ničení krajů asfaltu a tranvatých ploch při nutném objíždění
-> Jozka 19.05.25 14:16:44: njn, me nejde jen o auto, ale tak nejak mam asi jinak posunuty diskretni zony... Proc se na sebe nekde bezduvodne lepit, kdyz je dost mista? Je to cca stejny jako kdyby sis v hospode sednul ke stolu se znamym abyste si v klidu popovidali a k vasemu stolu si chtel prisednout cizi clovek i kdyz je dost volnejch stolu. Ty mu reknes: prominte neni tu volno, ale neni to vpodstate to stejny jako kdyz zaparkuju pres dve? Proste nemam zajem o spolecnost, pokud to neni nezbytne nutny, to je cely, nic vic za tim neni :D
-> Sita 19.05.25 14:13:09: Ja se taky snazim mit auto v opecovavanem stavu a o sramy na nem rozhodne nestojim, presto parkuju normalne mezi cary. Bohate mi staci, kdyz ten co prijede vedle z toho vystoupi jako clovek a ne jako retard :)
-> Sita 19.05.25 12:39:03: Já zas nerozumím parkování přes dvě místa
. I na prázdným parkovišti se nějak automaticky strefuju mezi čáry - pravda, když je pusto, tak se nijak extra nesnažím o přesnost, zejména pokud jde jen o nějaký minuty pobytu. 

-> Syny 19.05.25 14:09:18: ok, tak se omlouvam za krivy obvineni :D Ja jsem tohle nikdy nedelal a kdyz vidim auto v opecovavanym stavu, tak to nejen ze chapu, ale i schvaluju. Kdyz vidim takhle parkovat spinavy neudrzovany auto, tak si taky pomyslim, ale netrestam...
-> Sita 19.05.25 14:04:17: Ja rozhodne nemam potrebu takovy lidi trestat (jak jako?). Ale myslim si o tom svoje a povazuju to za adekvatni napln tohodle tematu :) A presne jak rikas, spis bych se obaval toho, ze nekdo mene psychicky zdatny mi to vytuni klicema nez ze na poloprazdnym parkovisti nekdo zajede az daleko dozadu vedle me a jeste mi to oboucha dverma.
-> Syny 19.05.25 13:42:43: protoze i na odlehlym miste je provoz sice minimalni ale ne nenulovej a ja neumim dat signal, ze maji zaparkovat ob slot. Takze uz se mi stalo, ze jsem parkoval normalne mezi carama, jdu z obchodu pres cely parkoviste a vidim jak vedle je nalepena fabie, otevreny vsechny dvere a nejak tam kempujou :D Pritom vedle nich 5 slotu volnych... Nektery lidi proste nechapu. Kdyz to dam pres dve, tak se mi jeste osobne nestalo ze by se nekdo nalepil. Akorat tady z virtu vim, ze par lidi ma potrebu to trestat (David urcite, myslim ze i ty?), ale v praxi zatim ne. Akorat mozna riskuju, ze nekdo bude trestat klicema nebo rovnou ukopnutim zrcatek, u Bory uz jsem to ke konci neresil, u octy budu mozna muset aktualizovat strategie podle soucasnych trendu
To je mimochodem obrovska vyhoda moralne zastaralyho (presneji mrtvyho) auta, ze tyhle veci uz neresis

To je mimochodem obrovska vyhoda moralne zastaralyho (presneji mrtvyho) auta, ze tyhle veci uz neresis

-> Bukaj 19.05.25 13:33:08: ano a ke všemu obytná zóna. A tom (si myslím) plno držitelů ani neví
-> Bukaj 19.05.25 13:48:34: Ja ho nikde nehledam. Chapu ze prazaci maj asi posunuty meritko pro dementni parkovani, to ale neznamena, ze tohle je spravne. Sam tady parkuju a taky jsem tady jezdil s kocarkem a vim, jak se tady da parkovat s mozkem v hlave, takze tohle neni nic jineho nez bezohlednost, ktera ani neni podle predpisu.
-> Bukaj 19.05.25 13:44:12: To te taky zklamu, asi 20m pred nim je plocha, kde je vynechane parkovaci misto a lze tam toho tvyho invalidu vysadit. Stejne tak je pripadne pred nim volne misto pro invalidy. Jako na kazdy dementni parkovani lze vymyslet X teorii, pak tohle tema muzem ale rovnou zastavit :)
-> Syny: Problém není nikde, jen Ty jej všude hledáš 

-> Bukaj 19.05.25 13:37:14: Tak pokud je sirka komunikace mala, tak tam proste jen nesmis zaparkovat - kde je problem?
-> palinator 19.05.25 13:33:53: To ano, ale v tomto případě to není o tom "neodhadl jsem 3 m" nebo "neměl jsem u sebe metr" - značení mluví jasně a vcelku bez debaty ho můžeš označit za "blbce" (pokud třeba zrovna nepřijel a neotevírá si bránu nebo nenakládá/nevykládá materiál atd.).
...což v tom případě, co se tu řeší (červená Fabie na sídlišti) jasné není, navíc tam neomezuje provoz ani jinak nepřekáží.
...a ještě jedna moje teorie pro Synyho:
Třeba s tou Fabií přivezl postiženého spolujezdce a zaparkoval u toho nájezdu na silnici zcela záměrně (protože kdyby zajel do příčného stání, tak třeba spolujezdec nedokáže vystoupit) a až doprovodí spolujezdce domů, tak se vrátí a auto přeparkuje...
...prostě je to něco úplně jiného - stát někde ne zcela standardně, kde ovšem nikoho nijak neomezuju a srovnávat to s autem, které zablokuje celou ulici...

...což v tom případě, co se tu řeší (červená Fabie na sídlišti) jasné není, navíc tam neomezuje provoz ani jinak nepřekáží.
...a ještě jedna moje teorie pro Synyho:
Třeba s tou Fabií přivezl postiženého spolujezdce a zaparkoval u toho nájezdu na silnici zcela záměrně (protože kdyby zajel do příčného stání, tak třeba spolujezdec nedokáže vystoupit) a až doprovodí spolujezdce domů, tak se vrátí a auto přeparkuje...
...prostě je to něco úplně jiného - stát někde ne zcela standardně, kde ovšem nikoho nijak neomezuju a srovnávat to s autem, které zablokuje celou ulici...

-> Sita 19.05.25 12:39:03: A jaky je duvod parkovani pres dve mista na odlehle casti parkoviste s temer nulovym pohybem? Tomuhle vzdy nerozumim
Taky si vzdy zajedu nekam na konec parkoviste, ale zaparkuju normalne, ne? Podobne jako v pripade na fotce - kdyz uz parkuju jak blbec, tak kua proc nenechal volnej alespon ten chodnik? A ano, misto tam na to bylo.
-> MATTESS 19.05.25 12:52:29: Klasika. Patnact let tam nakladak projet nepotrebuje a pak jednou tam budou ty hasici nahodou muset a budou v riti kvuli par linejm blbcum

-> MATTESS 19.05.25 12:52:29: Klasika. Patnact let tam nakladak projet nepotrebuje a pak jednou tam budou ty hasici nahodou muset a budou v riti kvuli par linejm blbcum

-> Syny 19.05.25 12:28:10: To není o tom, že na to "většina lidí sere", ale že mnohdy na to nejsou komunikace vůbec uzpůsobené (běžná šíře vozovky některých okresek je 4-5 m) a nebo dokonce místní úpravou dopravního značení (vyznačené parkovací plochy) na jinak dostatečně široké vozovce najednou mají problém se vyhnout dva osobáky...
-> Bukaj:
To nemá tak i tak... nedodržuje zbylou šíři pruhu...
U nás ve vsi se dá legálně parkovat akorát u kostela, ani ve vlastním vydlážděném vjezdu se nesmí
To nemá tak i tak... nedodržuje zbylou šíři pruhu...
U nás ve vsi se dá legálně parkovat akorát u kostela, ani ve vlastním vydlážděném vjezdu se nesmí
-> MATTESS 19.05.25 12:52:29: Hlavně tady na té fotce je to v obytné zóně - tam jednoznačně nemá co parkovat...

-> palinator: jo
-> MATTESS:
Hasiči?
Hasiči?
"Experti" jsou všude včetně vesnic. Tady jde v naprosté většině případů o lenost otevřít vrata a uklidit auto na dvůr. A sázení na to, že tudy přece náklkaďák nejezdí
-> Jozka 19.05.25 11:44:31: ja bych to netrestal, stejne jako absolutne nechapu proc nekdo tresta kdyz na odlehly casti parkoviste, kde je fakt pohyb temer nulovej, zaparkluju pres dve mista. Tady na foto od Synyh chapu, kdyz je nekdo vozickar, nebo veze kocarek, ze to hroti, ale normalni chodec nema duvod...
-> Bukaj 19.05.25 12:00:50: Tak vzhledem k tomu, ze tady bydlim, tak vim jak se tu parkuje a ze o par metru dal jsou vzdy volna mista 24/7. Ale holt pro mnoho lidi je velky problem dojit k autu 20m a radeji zaparkujou jako dementi. Netreba vymyslet teorie s novym povrchem a zatim chybejicim znacenim :) Parkuju tu kazdy den a vzdy zaparkuju normalne jako clovek, jen holt si k tomu autu vetsinou dojdu i 100m...
A ty 3m pro kazdy smer plati vsude. To ze na to vetsina lidi sere a nebo to dokonce ani nevi, je vec druha...
§ 25 odst. 3 zákona č. 361/2000 Sb.,
A ty 3m pro kazdy smer plati vsude. To ze na to vetsina lidi sere a nebo to dokonce ani nevi, je vec druha...
§ 25 odst. 3 zákona č. 361/2000 Sb.,
-> Syny 19.05.25 10:48:49: 6 m průjezd asi nebude platit všude, protože leckde, kde se normálně parkuje nebo je tam dokonce vyznačené místo k parkování, zbývá sotva těch 3,6 m (a je to obousměrná ulice).
Nevím přesně, jak je to definované v zákoně, ale určitě se to netýká místních komunikací. Ona ani spousta silnic mimo obce (většina "okresek") nesplňuje v celém svém profilu šířku 6 m - a nemusí to být nějaké horské šoustky, ale i okresky tady u nás co by kamenem dohodil od Prahy...
...a co se týče mých "teorií", tak než rovnou někoho odsoudím a označím za debila, tak se snažím vcítit do jeho situace, pochopit a objasnit důvody k jeho jednání (třeba pro spoustu lidí jsou řidiči kamionů automaticky debilové, ale díky Davidovi29 tady na Virtu vidím spoustu situací pohledem "z druhé strany barikády" a pomohlo mi to pochopit, proč se některé věci dějí a vyvarovat se jednání, které někomu zkomplikuje život)... Navíc nikdo není dokonalý...
Nevím přesně, jak je to definované v zákoně, ale určitě se to netýká místních komunikací. Ona ani spousta silnic mimo obce (většina "okresek") nesplňuje v celém svém profilu šířku 6 m - a nemusí to být nějaké horské šoustky, ale i okresky tady u nás co by kamenem dohodil od Prahy...
...a co se týče mých "teorií", tak než rovnou někoho odsoudím a označím za debila, tak se snažím vcítit do jeho situace, pochopit a objasnit důvody k jeho jednání (třeba pro spoustu lidí jsou řidiči kamionů automaticky debilové, ale díky Davidovi29 tady na Virtu vidím spoustu situací pohledem "z druhé strany barikády" a pomohlo mi to pochopit, proč se některé věci dějí a vyvarovat se jednání, které někomu zkomplikuje život)... Navíc nikdo není dokonalý...

-> David29: Ona by stačila čára v délce 2 m podél toho "sjezdu z chodníku"...
Osobně jsem takhle parkujícím autům, ucpávajícím průchod, chodil klidně po náraznících - pokud byly naskládaný moc na těsno.. Ale "paragraf" na to asi nebude, typicky si pamatuju místo v Plzni, kudy jsem chodil často a kde vždycky sezobli na odtahovku až toho dalšího, kterej už parkoval v křižovatce, ucpávku nechávali být.
No ono takhle.
Je to sídliště předpokládám, 6m je tam k ničemu - 3m stačí. Takový to vlk se nažere a koza je celá.
Když se tam udělá přechod, který tam vzhledem k (ne)provozu je zbytečný (další věc je, že 50% lidí bude přecházet kde se jim hodí), tak to ubere další 3 - 4 místa k parkování, protože 5m před přechodem se stát nesmí.
Úplně ideálně by tam bylo vyznačit pouze "místo pro přecházení" a je to
Je to sídliště předpokládám, 6m je tam k ničemu - 3m stačí. Takový to vlk se nažere a koza je celá.
Když se tam udělá přechod, který tam vzhledem k (ne)provozu je zbytečný (další věc je, že 50% lidí bude přecházet kde se jim hodí), tak to ubere další 3 - 4 místa k parkování, protože 5m před přechodem se stát nesmí.
Úplně ideálně by tam bylo vyznačit pouze "místo pro přecházení" a je to
-> Bukaj 19.05.25 10:40:21: Me se libi vzdy tyhle tvoje teorie :) Ten "fungl novej" povrch je uz 4 roky starej, znaceni je hotovy taktez 4 roky. A tech 6 metru prujezd plati vsude, co vim... Jen v jednosmerkach maj bejt metry 3. Pokud nekdo takhle zablokuje misto pro prechazeni, tak to bych chybu naopak hledal jen a pouze v hlave ridice a ne jinde. Tim spis, kdyz o par kroku dal ta volna mista jsou.
...ale spíš bych řekl, že je tam funglnový povrch a že ještě nestačili udělat vodorovné značení... 

-> Syny: Tak těch 6 m místo na průjezd platí jen na silnicích určité třídy, ne? V těchto obslužných komunikacích má být 3,6 m a to snad splňuje.
Prostě bych chybu nehledal u řidiče (pokud viz níže), ale u toho, kdo (ne)dělal značení místní úpravy...
Prostě bych chybu nehledal u řidiče (pokud viz níže), ale u toho, kdo (ne)dělal značení místní úpravy...
-> Bukaj 19.05.25 09:50:10: Tak prvotne tam nezbyva 6m prujezd vedle. A za druhy, zaparkovat takhle u chodniku muze fakt jen picus. Tohle jsem si nejvic uvedomil, kdyz jsem vozil malou v kocarku. Navic tak 10m od nej byly volny mista k parkovani (a ne jedno).
-> David29: Jo, ale jako řidiči mi to někdy nedojde. Zvlášť v Praze nebo větších městech, kde různé úpravy jsou co čtvrť - to jiný mrav...
...ale spíš bych čekal, že tam někde bude značka "obytná zóna" nebo "zóna zákazu stání mimo vyznačená místa", jak je na sídlištích zvykem...
...ale spíš bych čekal, že tam někde bude značka "obytná zóna" nebo "zóna zákazu stání mimo vyznačená místa", jak je na sídlištích zvykem...
-> Bukaj: To sic jo...
Ale přijde mi stupidní mít na každou kravinu značku. Že vzhledem k těm chodníklm budou v tom místě chodit lidi je prostě tak nějak logický
Ale přijde mi stupidní mít na každou kravinu značku. Že vzhledem k těm chodníklm budou v tom místě chodit lidi je prostě tak nějak logický
-> Vojťas 19.05.25 08:40:57: Aha, já myslel, že stojí před krajním místem pro invalidy...
...tedy "místo pro přecházení" tam značené nevidím. A nějaká místní úprava dlažby chodníků nemá absolutně žádný vztah k silničnímu zákonu. Není-li tam ani zákaz zastavení/stání, ani obytná zóna, ani čára nebo jiné vodorovné dopravní značení, tak v parkování na tom místě nevidím žádný problém...
...tedy "místo pro přecházení" tam značené nevidím. A nějaká místní úprava dlažby chodníků nemá absolutně žádný vztah k silničnímu zákonu. Není-li tam ani zákaz zastavení/stání, ani obytná zóna, ani čára nebo jiné vodorovné dopravní značení, tak v parkování na tom místě nevidím žádný problém...
-> Borderer: je tam misto pro prechazeni
-> Syny: Marně tápu, kde je chyba? Takový sídlištní standard. 

-> Syny: Značku má správnou - parkuje "na pražáka"