jak mýt auto?

prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 25.04.2009 do 08.02.2013, založil/a Rider skoda
řadit dle data
14:52:27
08.02.2013
haso
-> Stepan FUN: ja som toto robil 4 mesiace (celkovo 370hodin umyvania), funguje to, ale chce to zrucneho cloveka a nie volaku trubku s handrou v ruke

za cele moje posobenie sa mi podarilo skrabnut akurat veko kufra na sluzobnom aute IBM vw passat tmavosivej farby (mal 6tis km najazdenych, moja chyba, nepozrel som sa, ze je to takmer nove), aj to som zobral lesticku a za chvilku bolo po tom, chce to trosku sachovat s handrou a rukou a kontrolovat si stale cistotu handier...avsak blato sa tym umyvat neda, skor je to len na take sluzobaky do mesta ktore su akurat od prachu

ani na sol to nieje vhodne...

ale ide to, barsjake auta sme takto umyvali (teda podobne, ale system je rovnaky, mali sme minimum vody (vraj len pol litra na auto) a potom sa to lestilo tekutym voskom, ale dobre to nieje, to auto ostane stale slane len ciste

na leto sa to este da prezit, tam niesu soli a ani tolko blata, ja som dokazal auto umyt aj s vylestenim okien za 45min :-)

ale teraz robim na wapke a to sa na tento sposob nechyta 6

jak_umyt_auto?.avi

a jak vidim toto video, sa za hlavu chytaaaam

hentak drzi tu mikrovlaknovu handru, keby s takym drzanim handry umyval auto s cerstvym lakom idealne z produkcie VW group, tak by mu rovno mohol dat zadarmo aj lestenie :))))
upraveno 1x, naposled 08.02.2013 14:55:27
22:01:24
07.02.2013
MATTESS
-> Stepan FUN: mam takový pocit, že ta osoba se tu už neukáže. Škoda1 Nahodila reklamu a tím to skončilo. Tvoje nabídka je pěkná a zajímal by mi výsledek
upraveno 1x, naposled 07.02.2013 22:02:05
21:28:58
07.02.2013
StepaNoFUN
-> Bukaj: Tak právě proto jsem to psal, že bych to rád vyzkoušel jak to funguje a dal jsem seriózní nabídku. Pokud to bude fungovat, odběr zaručen...
21:12:19
07.02.2013
Bukaj
-> Stepan FUN: Já auto meju vodou aspoň dvě hodiny, aby to za něco stálo...

...asi dělám chybu, že používám tu vodu...3
20:24:08
07.02.2013
StepaNoFUN
Ano prosím... Z nachytanýho prachu ve směsi s leštěnkou vytvoříme brusnou pastu a tou pak ošetříme celé auto. :-D Naprosto ideální stav. :-D

-> casandra: Můžeme provést test... Po dešti projedu se služebákem (na tom laku není už co zkazit) 3x po stavbě, počkám 2 dny až se udělá hezky a tudíž to řádně zaschne a pak to auto přivezu, abys mi předvedla, jak se dá dokonale včetně podběhů a prahů umejt bez vody a za 35-40minut. Pokud to bude fungovat, tak to klidně můžeme odebírat ve velkým (přece jenom 35 osobáků a dodávek je trochu "flotila") a ještě ušetříme za novou wapku, vodu a podobný "nesmysly"... Co Ty na to? Mě to připadá jako seriózní nabídka. ;-)
19:36:17
07.02.2013
castrol
-> vaclav3: no co setrime vodu a prirodu
06:55:45
07.02.2013
MOLSO
-> su.tech – nezodpovedny hajzlik: ale tam jej to trvalo 40 minut a tu uz len 35 3
06:39:57
07.02.2013
su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> vaclav3:

Mi připomíná svědky Jehovovy... nikdo je nezve, ale tlačí se kde to jde...

skoda-virt.cz/cz/.../1688 38-lesteni-novinka?gotopos t=3...
upraveno 1x, naposled 07.02.2013 06:40:06
06:36:43
07.02.2013
vaclav3
-> casandra:

Reklama sem snad nepatří, nebo ano?

Mýt auto bez vody? Mám to přímo nazvat pitomostí?
03:20:14
07.02.2013
casandra
já si koupila skvělé postředky na mytí aut, spíše leštěnky vyšla mě jedna na cca 189 Kč, jsou super. K tomu jsem si musela koupit i mikrovlákno utěrku, ale zázrak tak vyleštěné auto, jsem neměla snad nikdy, pak jsem si koupila i na kola nějaký takový obživovač, a kola jak nové :D celé auto jsem měla vyleštěno za 35 minut a hlavně, ŽÁDNOU VODU jsem nepotřebovala, je to fakt super. Zkoukla jsem hodně firem co to vyrábí a vyzkoušela jsem všechny sračky, jen tohle mě potěšilo na tolik, že to musím poslat dál...www.e-cs.cz/.. prostě palec nahoru :)
17:01:23
11.05.2009
Vitek
-> Rider skoda: pokud se ti i přes to všechno mapy budou dělat,tak vem vlhkej hadr a tim je zkus setřít a hned po tom to vem suchym a pak přeleštit
03:19:12
30.04.2009
NOVON
Já používám autošampón s voskem od firmy MACOTA.Jsou to profi výrobky jakožto autokosmetika a brusné pasty pro autolakýrníky..
10:33:37
28.04.2009
Rider skoda
nevi nekdo kolik stoji zhruba ta umela jelenice?prirodni stoji nejakych 230,-Kc
12:42:31
27.04.2009
Jozka
-> Rider skoda: 3 Jo, černý autíčko. Mě se nechtělo vstávat a než jsem se pak dostal až k přední kapotě, padla 11tá a jak pěkně se z ní při styku s vodou kouřilo...9

Jinak ty vodně kamenný fleky jsou pak rozleštit, ale jestli to laku dělá dobře - tak to spíš asi ne - příště zvolím tvou metodu per partes.
22:36:44
26.04.2009
Bobesh
Sice TESCO nemusím ale v sortimentu autoptákovin vedou nenápadnou placatou bílou flašku autošamponu s voskem od holandské fy.VALMA,jejichž výrobky pamatuju jako kluk,děda kupovával šampon a leštěnky v TUZEXu. Je to sice půllitrovka, už je na dně ale stačila na náš skromnej autopark po dvě léta,což se za kilo při pravidelném mytí vyplatí.
19:46:58
26.04.2009
Rider skoda
-> Bobesh: jo mate pravdu kluci presne tak ja to cely opsrchl, pak uplne cely auto mydlil samponem s obsahem vosku a pak ho cely oplachl a kdyz uz jsem utiral nasucho,tak jsem videl ze tam kde uz to lehce seschlo to nechava po setreni tech kapek mapy na laku.to je ono no,musim to myt po castech.
13:01:19
26.04.2009
gabo000000 - zrušená registrace
-> roman7: turtlewax
12:58:58
26.04.2009
roman7
Kluci já umývám auto šampon s voskem a celkem pohoda. Ale vosk od želvy neznám. Co je to? Můžete to někdo blíže popsat? Diky Roman
10:11:49
26.04.2009
Bobesh
-> Rider skoda: Jak píše Eidy,radši s voskem,lak není pak zcela nechráněnej a lepší vzhled. Stačí držet se návodu. Auto nesmí bejt teplý a musíš dobře oplachovat vodou po šamponu. Já dělám do kýble roztok do kýble,vůz nejdřív opláchnu případně omyji vodou a pak teprve šamponem. Aby to nestihlo začít zasychat,jedu od střechy přes skla dolů tak že udělám střechu-opláchnu,okna-opl ach,levobok-oplach atd. na oplach aspoň hadice j jemným rozprášením nebo miniwapka na co největší rozptyl.
10:10:51
26.04.2009
Kuladmin
Pokud ta jelenice je prava tak ti vydrzi vecne takze se ta investice i vyplati. Musis ji jen spravne pouzivat.
07:29:07
26.04.2009
Rider skoda
diky moc chlapi..no ja to pak olachl a nez jsem se dostal na vysouseni,tak to asi pomalu uz zasychalo....Jinak nejakou jelenici jsem videl Kauflandu snad za 250,- coz mi prislo drahy nejaky.to byla ciste ta kuze jen.A pak jsem take videl takovou jakoby houbicku potazenou jelenici.Co myslite,ze je lepsi?Co mam z techto dvou koupit?
23:24:39
25.04.2009
Eidy
Hlavně to nesmíš mejt když je příliš horko a vůbec ne na sluníčku. Pak to rychle zasychá a dělá to bílý fleky. Je to asi vodní kámen a kor na černý je to vidět.

Takže buď po ránu nebo k večeru, hezky ve stínu. Já šampon s voskem klidně používám a nic se neděje. Namočit, hezky umýt šamponem (houbou, žádnej hadr), opláchnu a rychle suším jelenicí. Líp se mi osvedčila syntetická jelenice než přírodní. A když je to hezky suchý a ještě nezaprášený, tak to 2x do roka navoskuju tekutou želvou.
22:50:56
25.04.2009
U-Geen
hadr spatne, lepsi jelenice. sampon s voskem bych asi nepouzival, spis omejt, vysusit a pak dobrej tvrdej vosk napriklad od zelvicky, nanest a po zaschnuti rozlestit idealne flanelem treba
22:26:47
25.04.2009
Rider skoda
Mam na Skodovce lak cernou metalizu a nevim si rady jak to umyt10 Dnes jsem to myl podle navodu,ktery byl udan na autosamponu s voskem.Prvne cele oplachl hadici pak namydlil namichanym samponem s vodou,pote ostrikl cele hadici od samponu a vysousel hadrem.nejak prilis ten hadr nesal ale nez jsem stacil dostat vodu z laku tak pod kazdou kapkou zustaly mapy na laku(jakoby fleky)co jsem delal spatne?Zna nekdo nejaky postup lepsi?
Extreme Tyres