-> David29: A mas od toho mixu i nejaky udaje, nebo jen jedna paní povídala, jak to bude strasny, ptz se toho uzkostne bojis ? Predpokládám, že to bude Volvo ?
Kolik km najezdis ty s normálním mixem po Praze ?
-> ajok: Tvl promin, ale tohle je argument jak ze školky...
Už nějaká pátek celkově to bojuju s problémy s novejma technologiema, už v roce 2011, kdyz jsem jako jeden z prvních začal řešit na 136GL/favoritu vstrikování, mezitim co ostatní jedine karburátor a rozdelovač, a kdyz vidim co se jezdi dnes a nikdo s tím nemá problém...
V září to byly 4 roky co jezdím s EV a přešel jsem na to právě kvuli problémům spalovacích aut, kdy mám poměrně velké nájezdy a nechci jezdit se 60kW nebo starým střepem(spořeba, drahý servis-ano autum docela nakládám). Momentálne mam Tesla model 3 perfomance, a jediný, kde mužu rict, že me to auto sere, jsou noční přesuny po autobahnu, kdy to pomerne dost žere a pak to pomalu nabíjí čas/nabité kilometry, tak tam jezdim s TDI. Jinak po ČR, Polsku, Rakousku, kdy standartne jezdím tachometrove 140-150kmh (139-149 dle GPS)-v Rakousku teda ne, tam jsem posera, tak na to nemuzu rict nic, vubec nic. Auto mi nikdo netlačil, koupil jsem ho dobrovolně. Má to bez mála 400kW, a stejne 95% dní se to auto nabije doma, takže to nijak nezdrzuje... Ted to zni jako fakt debilne/fanaticky, ale opravdu u tankování LPG jsem strávil nasobne víc času než nabíjenim EV....
A právě proto me sere, když člověk, který okolo EV ani neprošel, protože se bojí, že uhoří, tak hodnotí jaká je to sračka, že je to nebezpečný, protože se mu to vybije před horizontem...
A věřte si nebo ne, ale až přijdou lepší baterie, a spadne cena ojetin (ptž nová auta stojí už bohužel stejne), tak na spalovací auta zapomente okamžitě, minimálně pro daily užívání...(sám mám dva víkendové vozy z roku 1990 a 2000).