-> Domajz 01.03.18 21:31:31: moje zkusenosti se netykaji pouze motoru (a uz vubec ne pouze SDi), mluvim o zkusenostech s 15 let staryma autama s vyssim najezdem a jejich teshcnickym stavu. Vzit to auto na hever, poskozena antikozni ochrana, koroze karoesrie a naprav, vejfuku, opotrebene vsechno prislusenstvi motoru (cidla, sondy, alternator, starter, atd), poskozena nebo nacata elektroinstalace (treba v pruchodkach do dveri), brzdy, prachovky, vule vsech cepu a pruznych ulozeni, popraskany pruziny, dojety tlumice... Ja se nebavim pouze o tvym aute, ale pokud nekdo neudrzuje auto ve stavu, ze je jak novy, tak se nemuzem bavit o bezudrzbovym provozu. To jsou moje zkusenosti, ktery mi nikdo neveme...
Ja verim tomu ze konkretne tvoje auto doted jezdilo bez udrzby a nejspis bude dobre slouzit jeste chvili nebo i dyl. Samozrejme ze existujou i vyjimky a temer az zazraky. Ale tohle vsechno co jsem napsal jsou veci ktery jsem na koncernovych autech podobnyho r.v. s dokonce mensim najezdem uz musel resit a ja osobne zadnou vyjimku nepotkal :)
Zaroven rikam, ze ty zavady ktere jsem popsal nejsou nijak abnormalni, proste se ohrazuju nad tim "bezudrzbovym provozem".
Jinak moje zkusenosti s SDi jsou asi takovy, ze to vubec nejede a do auta na litani kolem domu bych to nechtel. Zase treba kdybych denne musel dojizdet 50km do prace tak proc ne...