-> vhml 07.12.22 09:36:17: Jako můžu potvrdit, že to vůbec není prdel.
Čtyřkový Octavie atd nás školí docela solidně. Některé dny nejsem mechanik, ale ajťák.
V pátek za mnou přišel kolega, co elektriku běžně nedělá. Že tam má mimo servis ještě reklamaci, že se občas neodbrzdí auto hold. Tak jsem mu našel, že na to je sw a že to je jednoduchý, že to zvládne sám. No samozřejmě se to posralo a asi hodinu a půl jsem dával dohromady ESC a za boha jsem s tím nemohl hnout. Až se to nakonec povedlo. Prej no to jsi mě moc nepřesvědčil, že to je jednoduchý

Jako kdyby mi v mých začátcích někdo řekl, že budu řešit problém, že se nelze stát hlavním uživatelem, tak se mu vysměju

To mi věř, několikrát jsem vytahoval cosi černého co už mělo konzistenci vyjetého motorového oleje. Intervaly na brzdovku mají 2 roky, ale na olej 30000 a třeba rozvody 210t bez časového průběhu. Normální běloch vymění brzdovku i dle nájezdu za ty 2-4 roky, olej po 15000, a vzduchový a palivový filtr po 30000 místo předepsaných 90000 a rozvody bych taky přes 10 let nejezdil. To samý třeba olej v haldexu předpis bez výměny filtru nebo čištění sítka je taky píčovina. Chce to u toho používat mozek a nedržet se jen toho co říká výrobce.