-> 11mAjA11 26.08.23 08:19:20: To mne trochu uklidňuje - i když výměna převodovky u předohrabu není nic hrozného...

Dneska jsem si pod auto lehl a trochu jsem koumal nad poloosami a jediné, co mi přišlo ne úplně zdravé, je vnější kloub na té levé poloose. Vnitřní jsou na obou poloosách s původními manžetami a bez vůlí, pravá poloosa nemá žádnou vůli ani na vnějším kloubu (a má na něm měněnou minimálně manžetu, ne-li celý kloub), ta levá má původní manžetu i na vnějším kloubu, trochu z ní lítá mazivo (není děravá, jen mezi tělem kloubu a plastovou manžetou prolíná u spony).
Co ale asi nemá být, že na tom vnějším kloubu levé poloosy cítím radiální vůli (na pravé straně nikoli) a i tyč poloosy má axiální vůli v kloubech (což třeba u 130 považuju za vlastnost, ale tady by to asi být nemělo, ne?
Je lepší vyměnit komplet poloosu, nebo stačí jen ten vnější kloub? A jakou značku doporučíte? Nějak zase nikde na netu nevidím originál...

A poslední (pro teď)
dotaz - jaký je interval výměny převodového oleje a jaký olej tam patří? Děkuji... 

Ty věci mají taky ohromný náklady na vývoj atd - a ty potřebuješ z něčeho zaplatit. Jelikož půlka lidí neví, že tam ty funkce jsou a nebo je ani neumí ovládat, tak to z pohledu automobilky dává smysl.