-> palinator: Možná v ideálním světě, kde jsou široké silnice bez omezeného rozhledu.
Ale v ČR (minimálně tam, kde jezdím) je velmi často problém bezpečně předjet cyklistu, natož něco, co jede podobnou rychlostí a zabírá celou šířku pruhu...
-> Jirik_Tuňák1983 16.12.23 20:52:04: já to potkal normálně mezi městama a taky to stačilo za nim kolona jak prase a jelikož to jede 45 max50 tak ho musel každej oprasit mnohdy i dost nebezpečně
-> Bukaj 16.12.23 12:36:10: Někde jsem zaregistroval vloni nebo předloni článek, jak s tím Ajksamem jelo nějaké mladé hovado po dálnici. Z toho mohla být halda jako prase.
-> U-Geen: to si nemyslim, právě kvůli bezpečnosti. Jen mi nedává smysl auto zhoršit a znebezpečnit proti původní variantě. Snížení výkonu by bylo výrazně rozumnější
-> U-Geen 15.12.23 23:15:35: Aixam a podobné "motokáry" bych na silnice mimo obec nepustil vůbec - maximálka 45 km/hod je celkem nebezpečná v kombinaci s něčím, co je velké skoro jako normální auto...
Tyhle předělávky "dospěláckých" aut aspoň mají maximálku někde kolem 80-90 km/hod...
a todle uz muze jezdit 90kmh, pritom 4kolove 45, to je teda bordel, prevracive auto... proc jen 4kolovemu nestahnou vykon a neomezi na 90kmh, todle zas vymyslel nejakej EU urednik s podprumernym IQ
reliant, isseta tam to smysl davalo
Kupodivu i V.Kral predpovidal do budoucna 3 kolova vozidla typu favorit, ze to bude jezdit za 3 litry a misto toho tady mame obrovska elektro auta :)))
-> David29 15.12.23 09:45:09: Typicky projekt statniho angazma - vznikne hydra, ktera by normalne nikdy svoji existenci na trhu neobhajila. Sice to splnuje urednicke pravidlo, ale ve vsem ostanim je to horsi, nez kdyby to melo kola normalne.
-> Jozka: Jo, to jsem už někde letos viděl - předpokládám, že je to fotomontáž (MB díly proporčně nesedí k dílům Jawy - pochybuju, že by někdo vyráběl všechny zmíněné součástky v měřítku 1:1,15)
minulý týden jsem byl v itálii a povedlo se vychytat průjezd Mille Miglia... slintal jsem jak bernardýn nad štanglí uheráku. 4 hodiny utekly jako nic. Rarit tam bylo habaděj.
-> Jozka: Pokud mi paměť slouží, tak jsem ho viděl naživo podruhý... Z dálky jsem myslel, že ex-kolega (jel jsem zrovna okolo kanclu) vytáhl do provozu Lotus Esprit (který se taky moc nevidí).
-> MATTESS: Je. Přitom jednoduchý, nekomplikovaný... na živo mě překvapilo, jak strašně maličký auto to je, moderní miniauta jsou proti tomu mastodonti.