skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
těsnění pod hlavou a hlava
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 12.11.2003 do 15.11.2003, založil/a
23:15:53
15.11.2003
15.11.2003

Tomáš SK
-> Koči: Diky veeelmi moc, skutočne si mi pomohol.
19:30:09
15.11.2003
15.11.2003

Roman
Jasně že jsem si ten hnus nedal na talíř a měl to k večeři.Jen jsem "ochutnal"kapku vody z toho víčka,a fakt to je fridex.Zkusím teďka dotáhnout tu hlavu,ale NE NA KREV,maximálně o trochu větším momentem než je v literatuře no a pak se uvidí co dál.
12:37:58
15.11.2003
15.11.2003

Milošek
LUDEK=>no abych pravdu rekl tak se mi to zdalo taky jako sci-fi ale pak kdyz jsem navstivil servis kde sem se vyucil tak mi muj bejvalej mistr rekl at se na to du podivat!prej se to stava hodne zridka ale kdyz to ma barbar a jede stim kdyz telomeru dojde stupnice....fakt nekecam mam na to svedky

09:55:04
15.11.2003
15.11.2003
Koči
Jo a ještě jsem si vzpomněl, že když už ta závada byla v hodně pokročilé fázi, po startu prskalo z výfuku tolik vody, že tam po 2-3 min. byla asi 2-2,5 m za výfukem skoro kaluž.
A hlídej si olejovou měrku - když zjistíš, že už je tam voda, tak s tím nejezdi.
A hlídej si olejovou měrku - když zjistíš, že už je tam voda, tak s tím nejezdi.
09:52:11
15.11.2003
15.11.2003
Koči
Bylo to klasicky prasklé těsnění pod hlavou, odtáhl jsem to známému, ten zjistil, že to bylo prasklé mezi třetím a čtvrtým válcem, nechal srovnat hlavu, vyměnil tři ventily, doladil přesah válců, dal nové těsnění a namontoval hlavu. Samozřejmě to chce i nový olej a asi po 700 km jsem jel na dotažení hlavy. Od té doby je to v pořádku.
23:12:33
14.11.2003
14.11.2003

Tomáš SK
-> Koči: Normálne mám pocit, že vravíš o mojom aute
Čo to nakoniec bolo a ako si to vyriešil ?

20:56:20
14.11.2003
14.11.2003
Koči
Podobný problém jsem měl taky. Takhle mi to začínalo - jen to hůř jelo, bílý sajrajt na víčku, o něco později větší ztráty vody, výrazný bílý dým (kamarád vtipně okomentoval slovy: Tady je Krakonošovo), hlavně při startu, pak špatné starty - chytaly jen tři válce až po několika vteřinách ten čtvrtý a skončilo to nabýváním a jednoznačným zesvětláním oleje.
13:36:42
14.11.2003
14.11.2003

Luděk
-> Roman: šlem na víčku je vcelku normální záležitost (i když já bych ho asi neolizoval),je jen otázka v jakém množství
-> Milošek: že se teplem prohne hlava,to vím,ale o bloku jsem to teda ještě v životě neslyšel
hlavu jsi měl tak jako tak nechat slíznout na magnetce fréze,ale zkus ještě dotažení úplně na krev,mě to dělala fungl hlava na 130tce a pomohlo dotažení total na krev bez ohledu na moment
-> Milošek: že se teplem prohne hlava,to vím,ale o bloku jsem to teda ještě v životě neslyšel

hlavu jsi měl tak jako tak nechat slíznout na magnetce fréze,ale zkus ještě dotažení úplně na krev,mě to dělala fungl hlava na 130tce a pomohlo dotažení total na krev bez ohledu na moment
19:16:18
13.11.2003
13.11.2003

Roman
Tak kapalina se ztrácí jen za chodu motoru,tedy když je systém pod tlakem.0,5litru za týden znamená asi 200km jízdy.
Když jsem vypouštěl olej ,tak jsem nic zvláštního nepozoroval,jen černej olej ale žádnej hnus tam nebyl.Je nějakej způsob jak to přesněji určit?
Každopádně je to na tom víčku a jde to zkrs hadici do vzduchovýho filtru.
Asi se to stihne odpařit.Jo a to auto taky mizerně jede,spíš nejede a je to po seřízení,to je jasný.
Když jsem se náhodně ptal v servisech,tak všichni říkaj že ten hnus na víčku je normální,ale tomu nevěřím,protože je to fakt sladký po fridexu.
Když jsem vypouštěl olej ,tak jsem nic zvláštního nepozoroval,jen černej olej ale žádnej hnus tam nebyl.Je nějakej způsob jak to přesněji určit?
Každopádně je to na tom víčku a jde to zkrs hadici do vzduchovýho filtru.
Asi se to stihne odpařit.Jo a to auto taky mizerně jede,spíš nejede a je to po seřízení,to je jasný.
Když jsem se náhodně ptal v servisech,tak všichni říkaj že ten hnus na víčku je normální,ale tomu nevěřím,protože je to fakt sladký po fridexu.
15:08:24
13.11.2003
13.11.2003

Milošek
kdyz ti nepomohlo vymenit tesneni pod palici tak to bude ta prdla hlava,ale jestli jsi to pred tim uvaril tak se stava ze se teplem prohne blok a chcije to pod vlozkama jak jsou ty medeny tesnici krouzky ale bacha musej tam byt ve stejny tloustce jako minule protoze ti urcujou presah valce(vlozky)oproti bloku-je to v prirucce ty presahy.a hlava se po tisici km dotahovat musi a nejen to musis i znovu seridit vule na ventilech( 0,15sac.,0,20vyf.)!!!mimo
chodem kdyz se dava novy tesneni pod skecu tak se delaj ventily o pet desetin vic takze u stodvacky 20saci a 25vyfukovy.
13:09:00
13.11.2003
13.11.2003
Jaro
Co je to 0,5 litra za tyzden? Unika voda aj ked auto stoji, alebo len pri jazde. Ak je hlava prasknuta, obycajne pocas chodu motora bublinkuje do chladiacej sustavy. Otvor vicko expanzky a pozoruj, ci su tam bubliny. Inak ubytok vody moze sposobovat aj vadne tesnenie vicka expanzky, kedy sa voda intenzivne odparuje von. Podla mna sa 105 kovu hlavu oplati prerobit, bude skoro ako nova a podstratne lacnejsia. Liatinovu hlavu rozhodne pritiahni po cca 1000 km.
11:07:35
13.11.2003
13.11.2003

Saky
a jak si jako zjistil ze se nedostava do oleje? kdyz je na olejovym vicku tak musi byt i v oleji ne? jenze s oleje se vypari a zustane jen ta bila sracka na olejovym vicku
co se tyka upravy hlavy ti neporadim, zalezi na tobe jestli se ti vyplati zaplatit za upravu hlavy nebo jestli neni levnejsi koupit nekde celej motor nebo jen hlavu to vyjde levneji ale zase pri uprave a oprave udelas i ventily atd a bude vporadku to zalezi jen na tobe
co ja vim (litiovou hlavu uz sem ale nevidel sto let-) tak hlinikovy hlavy se nedotahujou a litinovy se dotahujou po urcitejch km
co se tyka upravy hlavy ti neporadim, zalezi na tobe jestli se ti vyplati zaplatit za upravu hlavy nebo jestli neni levnejsi koupit nekde celej motor nebo jen hlavu to vyjde levneji ale zase pri uprave a oprave udelas i ventily atd a bude vporadku to zalezi jen na tobe
co ja vim (litiovou hlavu uz sem ale nevidel sto let-) tak hlinikovy hlavy se nedotahujou a litinovy se dotahujou po urcitejch km
20:14:40
12.11.2003
12.11.2003

Roman
Nastal mi problém,normální 120 hlava a je asi naprasklá,voda se ztrácí asi 0,5 litru za týden a nikde neteče ve spojích,na olejovým dolévacím víčku se tvoří jakýsi nažloutlý hnus a po ochutnání to je sladký,takže je to fridex.Ale do olejový náplně se to nedostává!!
Zkusil jsem nejdřív vyměnit těsnění pod hlavou,ale to bylo k ničemu.Takže co dál?
Válí se mi doma 105 motor s dobrou hlavou,má cenu nechat tuhle hlavu upravit na 120 blok?
A ještě jeden dotaz, má se hlava znovu dotahovat po 1000 Km jak je psáno v literatuře,nebo to pro těsnění se silikonovou proužkou už neplatí.Je to litinová hlava,motor komplet série,žádná úprava.
Auto používám pouze na ježdění do práce a občas i s přívěsem.
Zkusil jsem nejdřív vyměnit těsnění pod hlavou,ale to bylo k ničemu.Takže co dál?
Válí se mi doma 105 motor s dobrou hlavou,má cenu nechat tuhle hlavu upravit na 120 blok?
A ještě jeden dotaz, má se hlava znovu dotahovat po 1000 Km jak je psáno v literatuře,nebo to pro těsnění se silikonovou proužkou už neplatí.Je to litinová hlava,motor komplet série,žádná úprava.
Auto používám pouze na ježdění do práce a občas i s přívěsem.