Syny 16.02.09 19:22:14 napsal: Ja mam treba nepeknou zkusenost s druhovyrobnima buchtama… Maj jinak navrtany diry pro srouby nez origo a pak nejde seridit geometrie… jelikoz i kdyz je naprava az nadoraz vzadu, tak to nestaci…
Majkl mal ale iný problém nie? On mal problém s geoškou po vyvarení kaps na kasni, nie? Či to si tak len zo začiatku myslel? Ináč je to dobrá haluz. Nestačím sa čudovať, keď čítam alebo sám zisťujem, čo všetko sa dá vyrobiť zle. Jeden človek by neveril. Niekedy mám pocit, akoby tie diely vyrábal niekto bez hlavy. Alebo vyrábal len tak od brucha. \"Takto nejako to asi vyzerá, takto nejako to asi vyrobím, hlavne že sa to aspoň trochu podobá a leskne sa to, to stačí\".

To aby človek pred tým, než niečo kúpi, týždeň robil presný výkres podľa starého dielu a vymeriaval a zisťoval, ako presne to má byť vyrobené aby to pasovalo a s tým šiel do predajne kupovať. Šubleru, kružítko a tester pevnosti so sebou a ide sa.
Ach jaj, kde sú tie časy keď existovali ešte nejaké pravidlá a nebol výrobcom každý janko so živnostenským listom.

Tiež sa vtedy diely nezháňali ľahko, ale keď človek niečo kúpil, aspoň mal ako takú istotu, že to bude aj použiteľné.
Ja som kúpil buchty, no, ani vlastne neviem aké. Vraj české. Vyzerajú solídne, aj keď, bola na nich taká čudná, akoby lúpajúca sa, prevozná farba. Obrúsil som ich a natrel. Zatiaľ tých asi 2000 km držali. A s geometriou problém nebol.