-> minno 01.05.25 08:20:55: Virt se nacte i na 2g (EDGE), ktery ma teoretickou "rychlost" az 236kb/sec.
Na normalni praci a nacitani stranek staci rychlost okolo 10Mb. Ale hlavne bez ztratovosti paketu. Samozrejme pokud nekdo dela se souborama 50MB a vic, pripadne na VPN, tak to pozna a kazdy zvyseni rychlosti je prinos.
Ja mam doma realne nejakejch 30/20Mb. Na vesnici a na to, ze to mam nastreleny pres 5GHz na vzdalenost asi 3km (odtud to jde vzduchem dalsi 4, puvodne jsem jel primo na ten hlavni bod celkove pres 6km), tak dobry. Po dratu tu Cetin umi krasnejch 4/1 Mbit... Platim za to 500,- mesicne (620,- s 2ma VoIP telefonama a pevnejma cislama). Skoro premejslim, ze to zrusim a pujdu jinam. Soused ma na baraku pripojnej bod jinyho poskytovatele. Se musim zeptat, jak to maj s rychlosti.
Ale pred nejakejma 14ti lety nebyl nikdo, kdo by mi nabidnul lepsi rychlost a podminky. Tahle firma zacinala, tak se snazili.
Jinak k ty rychlosti - doma mam vsechno natahany gigabitem. Skoro kazdej se divil na co chci CAT6 kabely a gigabitovy routery i switche. Ale pri koirovani treba filmu, nebo zalohy na NAS je to kuwa znat, jestli kopiruju pres kabel, WiFi 5GHz, nebo 2,4GHz.