Jen tak "do pranice" si sem odložím tuhle věc:
Je to kartička, kam můj nový zubař zapisuje od třetí návštěvy termíny následujících návštěv a vpravo od času objednání i předpokládanou cenu doplatku. V reálu to bylo asi o tři až čtyři tisíce více, než je psáno. Zpoplatnění úkony se týkají dvou zubů - oprava sedmičky vpravo nahoře (čištění kanálků, bílá výplň), záchrana kořene šestky vpravo nahoře (sundání korunky, vytažení dvou čepů, čištění kanálků, osazení čepu - prozatím) a vytržení pětky vpravo nahoře (na jaře 2020 mi vypadla korunka, odkládal jsem to "po covidu" a když mne pár měsíců poté opustila i nástavba se dvěma čepy, bylo mi jasné, že ten zub už je v háji - on tedy byl "v háji" už posledních 15-20 let, ale korunka na něm vydržela asi 7 let - na to, že na většině stoliček mám amalgámové plomby ze základky a z gymplu - tedy cca 25 let plusmínus dva roky, jsem čekal, že kosmické technologie vydrží déle

). Ta poslední částka (23490) je za můstek, který bude ukotven do kořene šestky a na zdravou čtyřku...
Trochu nezvyk dát za pár měsíců za pár oprav pár zubů 45 tisíc, když jsem dosud za podobné úkony (na třech stoličkách) zaplatil v průměru 3500 Kč za jeden zub (umrtvení, čištění a výplň kanálků, čepy, nástavba, keramická korunka).
Ale aspoň tento mladý zubař má lepší výstupní kontrolu (RTG, i lokální) a na snímcích je vidět velký rozdíl mezi výplní kanálků jím dělanou a tím, co bylo v zubech od staré paní doktorky a bylo vidět na prvním snímku při první návštěvě...
Dost se liší také používané vybavení, technologie a postupy mezi tímto doktorem a paní doktorkou - důchodkyní - zatímco o paní doktorce jsem měl mínění, že je skvělá řemeslnice (ovšem bez možnosti si ověřit kvalitu odvedené práce), tak pan doktor sice ještě nemá takový grif, ale výrazný "Vorsprung durch Technik"