a když píšeš že to nemusíš točit aby to svižně jelo,tomu nerozumim..Totiž 1.6 má naprosto stejnou převodovku včetně převodových poměrů a stálého převodu s 1.3.. To zn. na pětku 140km/h = něco přes 4 tis. ot. Takže 1.6 musíš točit v naprosto stejných otáčkách jako 1.3
Takže sice 1.6 si poradí s přehledem s jízdou na 1500 ot. ale jedeš uplně stejnou rychlostí jako s 1.3 a nikoliv svižněji
Jak řikám,1.6 je dělo,ale vykoupený těma průserovejma nedostatkama..Pokud tobě šlape dobře tak to je super a přeju ať šlape i dál

spotreba taky pekná, jede to docela dobře, nižsí pojistka .. a ve výbave taky najdeš i 1,3 jen je treba hledat

Sem moc rychle psal 

) Ale.. Neni problém pro tyhle motory že ve 100 tis. žerou olej tak že hulej modře a dolejváš litr na 500 km.Pak snad u každý časem praskne sběrný litinový potrubí vejfuku a na vrakáči to není páč prostě každý praskne a nový stojí asi šestku.. No a nemluvim o seroucích se klapkách,rozdělovačích,hy
droštelech,termostatů(když odejde na cestě tak prostě neodjedeš,musíš volat odtahovku)věčně vydojeným hornim uložení předních tlumičů díky tomu že je to motor zvící dvou metráků 

),výškově stavitelný sedadlo řidiče a myslím že navíc byl spožďovač vnitřního osvětlení-nevim jestli byl u verze GLX standarttně..
Je to rok 99,kupoval jsem jí před 10 měsícema s najetejma 132000 km a stála 50 tis. Dnes mam 155000km a musim zaklepat nemusel sem na to zatim sahnout

Podle mě klimošku,jen tak něco nenahradí...ale tu tam ani nepotřebuju. pal. PC je pěkná věci, ale taky bych ho oželel...Felicii je na trhu ojetin mraky, bohužel vybavenejch 1.3 dost málo a za celkem vysokou cenu. To ty 1.6 jsou v tomhle směru zajimavější, na druhou stranu jsem na ně slyšel nadávat víc lidí...ale pár lidí si je i chválí...

A klimosku celkem v pohode nahradi ventilator a ABS je o ovladani auta.
Jediná výbava co mám je otáčkoměr a PC, které ukazuje celkem přesně, až na teplotu -35C ve +25ti 

No určo chci MPi...ale poslední dobou jsem koukal na nějaký 1.6... ty 1.3 nemaj žádnou výbavu

No a z nadpisu jsem pochopil že řešíš zda 1.6 či 1.3..No tak varuju před 1.6.. Nejhorší motor jakej kdy byl pod kapotou škodovky..