Jinak si taky myslim že konkrétně u takový Š 105 nebo 120 je to asi fakt jedno
(vzhledem k váze a dosahovaným rychlostem těchto vozů
) Souhlasim že důležitější vlastnost brzd je neslábnutí při zpomalování z tebou zmiňovaných 140 km/h než součinitel tření.V tom máš pravdu
Tedy opět pro Š 105 120 je to vlastně opravdu lhostejné zda azbest nebo bezazbest-protože rychlost 140 km/h neni zas tak pro tyhle auta běžná
(tak a teď asi dostanu co proto..
) Já mam sadu azbestových obložení schovanou spíše jako historickou zajímavost a vzácnost než jako něco co líp brzdí.Ono to asi opravdu líp brzdí,ale moje škodky mam jako veterány-leštěnky a jezdim s nima výletním tempem jen za hezkého počasí
Ani "nenadupávam motor" na parametry moderních aut-na to mám moderní auto
Já beru motor v mých škodkách-veteránech jen jako prostředek k přemisťování toho auta
Zpátky k mojí sadě azbestových obložení-stejně je nikdy nenamontuju,páč mi to přijde líto-když je sjedu,tak je už nebudu mít*3*To vlastně platí o celém autě-na co likvidovat erko nebo garde v zimní soli-to je mi líto.Na to je určená felda. *1*

Ono nám nejde ani tak o to, že někdo má azbestový destičky, spíš že se s nima pořád vytahuje, aby si je pořídili všichni.

Azbestový destičky se asi už normálně koupit nedají..asi máš v zásobě po taťkovi? Taky mám schovanou sadičku azbesťáků a mam schovaný i zadní pakny azbestovky 

Jinak bych nepovažoval Ferodo za něco víc než je Lucas. MATTEESSovi se zas pro změnu rozpadli desky od feroda za necelý rok a mě se odlepili z toho kovu za půl roku taky. Dali jsem oba Lucas a bez problému. Teď mám ATE a taky si nemůžu stěžovat, ale rozhodně bych tady nepsal o ferodu tak silná slova, jak Ty píšeš o Lucasu po jedné špatné zkušenosti, která mohla vuniknout prudkým bržděním a nebo projetím louže.

Stačí několik brutálních zastavení ze 140 km/h na 0 km/h u nově namontovaných kotoučů no a je to
Stejně i to pískání..Desky se musej "zajet",pokud se daj nový a hned se s tim brzdí natvrdo,tak povrch destiček "zesklovatí" a pak krom toho že to může pískat tak to taky i na p..u brzdí 

-> Syny: No a přitom Lucas je ta továrna v Jablonci,bývalé"Auto
brzdy",ten samej výrobce kterej dodával brzdy na 120ky do výroby
A Ferodo je ta továrna v Kostelci n.Orlicí,bývalý "Osinek",už v komunismu dodavatel brzdových destiček na stodvácy

ale stejně Lucas zdaleka není nejhorší značka a rozhodně Ferodo není žádnej luxus oproti Lucasu.

Byli tma urcite spravne a nejsem jedinej kdo s tim ma podobnou zkusenost... Nwktmu se skrivaly jeste rychlejs nez me...