A pokud nemáš zautomatizovanou reakci na různý krizovky, je to imho problém...

Tedy ne u škodovky. V mínus deseti jsem se válel pod Dacií, když se mi v závěji rozpadla přední poloosa (vnější kloub)
vyškubnul jsem zbytek poloosy, nechal jen vnitřní unašeč jako ucpávku převodovky, odhrabal zapadlý bok a přezul zimáky z přední nápravy na zadní a po hodině jsem byl opět pojízdný (naštěstí to bylo v civilizaci, takže jsem dostal teplý čaj)
O dáčiji budu taky vyprávět vnoučatům...

A nevim jak tu Feldu máš obutou, ale já nikdy s předohrabama na sněhu nějak zvlášť velkej problém neměl, když jsem nejel nějaký extrémy typu les a 15 cm sněhu, případně 2,5 cm mokrýho sněhu a letňáky.

)
a neškolil mne, jako v autoškole. Třeba přijde doba, kdy auto bude nejen samo rozhodovat, kdy se porouchá
, kdy si přidá či ubere plyn, nebo kdy zabrání prokluzu/zablokování kol, nebo jakou silou zabrzdí, ale třeba také o tom, kdy, kam a jestli odbočí, kdy dá blinkr, kdy rozsvítí mlhovky (to by byla velmi užitečná funkce
), kdy koho protroubí a kam si zajede pro palivo. Pevně doufám, že v té době ještě bude možnost jezdit škodovkou

Jenže běžná kamerka na sklo dohromady nic neukáže, montáž tak, aby bylo vidět i na dění řidiče se mi nechce vymejšlet a stativ ve vhodným místě obecně nemám, když mě napadne "zrovna tahle zatáčka".

ano , presne tak to je ako si to pochopil a kľudne by som to podpísal . Skrátka je to hodne aj o cviku , ja som si odpravil abs na felicii , prípadne do hociktorej čo sadnem mám pocit že to nebrzdí , zvykol som si na svoju ktorá ide krásne dávkovať a brzdí najlepšie zo všetkých felicii čo som držal v rukách ... Takže je to o pocitoch , o zvykoch a často aj o nálade ... Inak myslel som si že fleknuté kolesá dokážu na ľade zastať skôr ako ABS , minulú zimu som si to vyskúšal , začiatok tejto som odjazdil s KO ABS a zistil som že to zastane úplne na pol metra rovnako , akurát teda pri neopatrnom zašliapnutí rovno + sa dá manévrovať volantom ,,,

)
) zabrzdim skor bez ABS a bolo mi povedane, ze ano...

Navíc tam je víc jevů, kor když se ta guma "drbe", na které plocha vliv zřejmě má.

), tak Felda je můj první předohrab a dodnes si stojím za tím, že mi nejvíc vyhovovala 130L co se týče všech parametrů (kromě topení a výměny nádrže)

- na tento jev jsem si zvykl a měl jsem z něj srandu, když mi u Feldy odešla klapka a dělalo to podobné brikule zcela náhodně a v libovolných otáčkách - zvláště jsem si to užíval ve městě, když jsem třeba stál na červené před přechodem a auto najednou začalo samo tůrovat - chodci na mne koukali jak na debila...

Také jsem se s nimi na sněhu/ledu cítil bezpečněji (a to tehdy na OR6 a později OR34) co se ovladatelnosti a "předvídatelnosti&qu
ot; auta týkalo.