btw uz jsem rikal ze do fotaku nebudu investovat a uz na netu hodim nejady dalkovy odpalovac na blesk abych mohl experimentovat s potomkem :)
(to je jasny dukaz ze s koupi fotaku to nekonci )

Rozhodně nelituju. Jediný dilema teď je, jestli si nemám koupit tu druhou baterku, protože když jsem našel krásný místo a vymyslel co fotit, tak hups... prázdno. :)

. A nejsem si jistr, zda dosáhnou obrazových kvalit zrcadla. Dneska je to spíš módní záležitost a nalákání spotřebitelů na blbiny jako dotykáč a o něco menší rozměry. Když něco malýho tak nějakej výkonnej kompakt. A počítat s jeh limitama a neduhama.

zatím u mě momentálně vede D5100 +18-105. Ikdyž pořád mě láká něco menšího abych to mohl tahat všude,hlavně na kolo atd.Asi to dopadne tak že skončim u Nikona a k tomu vemu ještě nějakýho prcka...

Jinak zajímavé články o focení jsou třeba na fotoradce.cz

Clonu dávám pořád, nikdy nevíš kdy to pomůže na nějaké světlo z boku co by jinak způsobilo odlesk 

a když si ten objektiv pořádně vyzkoušíš a prohlídneš .... osobní odběr beru jako samosdřejmost

a když se něco objeví levnýho tak je to hned pryč
A co se tyce osahani, tak sahat moc nemam kde - a pokud bych chtel stihnout tu akci na Canona, tak to sahat nebudu nikde, protoze ta konc iza 30. a ja se vratim v na vikend v patek 28.