www.facebook.com/pg/.../p hotos?tab=album&...
Škoda jen toho světla a nemožnosti se dostat všude, ale i tak super!

Ne fakt, to je total nebe a dudy... Jen to Sigmacky ostreni no
Ta mala 18-35 mi funguje paradne, tak jsem tak nejak doufal, ze se mi tyhle problemy vyhnou a bude to dobry. No, bohuzel neni no 

tohle už je vážně zadarmo 

Jinak fotka je focena mensi sestrickou 18-35mm 
Ale naprosto chapu, ze presne tohle nekoho dokaze od objektivu druhych vyrobcu odradit.

Kazdopadne me stves, pac jsrm si rikal, ze kdyz ta 750tka padne pod 40, tak ji vezmu
A kdyz uz se rozhodnu pro Sigmu, tak tohle 

Jako do budoucna se FF asi nevyhnu, to tak nejak tusim, ale ted asi dam prednost tej skoro dvoukilovej potvore 

Na webu maj normalne klasickou cenu 41990 Kc. Jinak jsem byl v Megapixelu abych se rozhodnul jestli jit cestou FF a nebo Sigmy a po tom co jsem nacvaknul tu Sigmu se mi ji vubec nechtelo sundat
Ono totiz to FF by mi prineslo jen jednu jedinou vyhodu - a to lepsi pouzitelnost hlavne na ISO 3200 a 6400, coz by ale nasledne popravily objektivy, ktery bych na to mel (f4 a f4,5-5,6). Kdyz zustanu u DX tak budu mit ale objektivy f1,8 a f2,8. V praxi asi vic vyuziju tu Sigmu, takze asi pujdu do ni. Sice je to cihla neskutecna (ten filtrovej prumer 82mm je uz fakt mazec), ale to provedeni, ta kresba a to ostreni, to je narez...

Uz to bude asi trapny, ale na to jsem si prave taky u ty Sigmy zvyknul strasne moc. Ono ve vsech ohledech to je objektiv, kterej bych si na APS-C vybral, kdyby mi nekdo rekl, ze muzu mit jen jeden. Vsak od ty doby co ji mam jsem tu 16-85 skoro nepouzil. Jen kdyz jsme leteli na svatebni cestu a ja nechtel tahat celej bagl, tak jsem vzal prave (jen) tenhle univerzal. Nicmene ten tubus z kovu pusobi (alespon na me) takovym poctivym a robustnim dojmem, narozdil od plastoveho ktery mam na 70-300. Pevnym sklum jsem na chut jeste uplne neprisel, ta moznost zoomu (hlavne v nejakem omezenem prostoru) je pro me porad dost silny argument. Nicmene je mi jasny, ze nejaky rozumny svetelny zoomy na FF bud vubec nejsou a nebo jsou, ale stojej alespon 3 mesicni vejplaty :) Jinak objektiv kterej slavi nejvetsi uspech u zeny je pevna 40mm makro - sam jsem byl prekvapenej, co vsecko s tim jde vymejslet :)

Jako ne ze by plast byl nejak spatnej, ale kdyz uz i stara 16-85mm na DX je kovova... Kdyz vezmu do ruky 16-85 a 18-140, tak mam tedy o dost lepsi pocit z te 16-85, ac je tedy tezsi i pres to, ze je o dost mensi. Jinak cenu u samostatnyho objektivu bych bral trochu s rezervou (tim spis, kdyz se da porizovat v setu). Ta 16-85 kdyz ji nahrazovali stala asi 19tKc, pochybuju ale, ze si ji nejak moc lidi za tu cenu kupovalo.