Když už se tady zmiňují ty archivní filmy, taky něco málo přidám do diskuze. Jelikož jsem československou filmovou studnici, v rozmezí od šedesátých let do konce osmdesátek, již vyčerpal, dostávám se postupně tam, kam jsem nikdy ani nepomyslel, že se dostanu, jelikož mě filmy z padesátých a čtyřicátých let nikdy nebavily. Herectví v té době bylo příliš čitelně našprtané a postavy ustrnulé, nehledě na to že velké množství padesátkových filmů, byly budovatelské škváry, časem tomu člověk asi přijde na chuť.
Jeden snímek z poslední doby se mi zaryl pod kůži a to kus s názvem Mlhy na blatech, natočený za protektorátu. Hrají tam moji dva oblíbenci, Zdeněk Štěpánek a mladičký Rudla Hrušínský.
www.csfd.cz/film/.../preh
led
Film je dokonce volně ke shlédnutí na "žlutém" kanálu na YB..
Mlhy na blatech | celý film | Česká filmová klasika
Jinak kdyby měl někdo chuť na perfektní československé kriminálky, tak mohu doporučit pár kusů, které jsem si nedávno oživil. Kalašovky asi netřeba představovat a pak jsou tam k nim i nějaké ty méně známé kusy. Zejména pak Hra bez pravidel mě bavila i víckrát po sobě, Kryzánek a Adamíra tam jedou herecký koncert..
led
led
led
led
led