Jasně.. A ze stejnýho důvodu je ta doba nejdelší v celý EU.

a tak o kolik že se teda od ledna snížil podíl neobsazenych bytů když to tak funguje? Holt by to někdy chtělo přiznat že teorie a praxe se dost rozcházejí...

zvlášt když zisky zase zůstanou někde jinde. Nebo se na energetiku vysereme? To mi nepřipadá lepší řešení
Nebo všechny zdaníme abychom pár dle politiků těch správných zadotovali jak se to děje...no to už je snad lepší se na to vysrat
protože to pro něj je ušlej zisk a z něčeho dotace pro nějakou novou píčovinu kterou vymyslí bude muset platít, možná i nějakou tu předraženou jaderku, řeknou že má drahej provoz kvůli FVE a vymalováno

Možná v létě budeš vyrábět zadarmo, ale v zimě si to vybereš i s úrokama na další dvě léta, o to se neboj.

Je nejistá z úplně jinýho důvodu - nikdo nedokáže garantovat výkupní ceny elektřiny na takové výši, aby byla jistota, že se to zaplatí. Speciálně pokud zvážíš investice v podobné výši do jiných zdrojů, kde ty rizika můžeš daleko lépe rozložit. Je to prostě obrovská sázka na jednu kartu.
A ten šok se jim taky nevyhnul, jen ten nárůst byl méně dramatický. Což (podle mě, ale rozumím tomu velmi povrchně nebo spíš vůbec) neznamená nic jiného, než že energetický mix, který obchod s elektřinou v Polsku pokrývá, byl na ten nabídkový šok (výpadek ruského plynu atd) méně citlivý, než ten který pokrývá burza v Lipsku (protože plynové elektrárny v Německu) - ne že by snad v Polsku dělali dlouhodobě nějaké zázraky.

Jinak já bych s ohledem na nějakou vyváženost finance/ekologie pálil to co bude lepší pro naši budoucnost a nepovede k ekonomickému úpadku který stejně vyústí ve výměnu zelených mozků za extremysty z druhé strany barikády a který ve finále ta ekologie odsere ještě víc jak kdyby se využívali odsířené uhelky do konce jejich životnosti. A nerad to říkám, ale tak sluníčkovou fyziku, aby všechno fungovalo 24/7/365 jaksi mít nebudeme asi hodně dlouho, spíš nikdy, ale chápu že takový zjištění bolí 

to je forma trolení, nebo fakt takový hovadině fakt sám věříš?

Nebo ty kamarádíčkové jsou i Kingové a jiní, kteří na to dostali dotaci z NZÚ?

A Somálsko mi zrovna nepřijde obnovitelný ráj. Naopak ve Skandinávii nebo ve Francii jsou myslim celkem v pohodě.
Protože každou inovaci potřebuješ z něčeho zaplatit a kde nic není ani smrt nebere.