Zajímavý nápad!

Navíc ti to ten kotel okamžitě shodí a vypne.

. Revize kotle jsou jenom doporuceny, ale pojišťovny to muzou vyzadovat kvuli pripadnymu plneni.

Kotel mi čistil kámoš co mu dávám účtenky od nafty do nákladů, pak jsem se to od něj naučil a čistím to sám, takže ho mám jen jako zálohu kdyby se něco posralo. Jednou za 5 let to chce spuchřelý těsnění na komoru asi za 400, jednou jsem měnil výměník za 5000. Ale je to už starej klumpr a táhne to 200m2 obytný nezateplený plochy no. Jinak co mám na chalupě novější model toho samého kotle, tak to se preventivně čistí tak jednou za 3 roky a odešel na tom jednou nějaký odvzdušnovací ventilek za 120Kč, komín to má jen skrz zed.

Ale ono většinou to je tak, že ten barák by rekonstrukci potřeboval tak jako tak protože je bud morálně zastaralý, nebo už má odslouženo a rekonstrukce je nutnost pro další užívání. Z té 5m rekonstukce jde reálně na opatření související se zateplením třeba jen 1/5 nákladů možná i min a k tomu se využijí dotace, takže ta návratnost tam ve finále nebude až tak zlá. Navíc většina lidí počítá s tím že do budoucna budou energie stále dražší a dražší a dům bude šetřit o to víc.

Dneska se rozsvítilo voko.