auto.bazos.sk/inzerat/... /lavy-naraznik-skoda-120.p hp

Jasně, třeba se časem objeví nějaký nový spolehlivý zdroj informací 

Mně šlo čistě o ten fakt, že to, jak má které auto vypadat, bylo prostě předem určený a jestli zrovna dělník namontuje Garde-čelo nebo úzké nebylo dílem náhody
Ale znova zdůrazňuju, že mohly nastat výjimky potvrzují pravidlo, ale rozhodně to nebylo v nějak velkém měřítku... Nikdy jsem se nesetkal u orginálního kousku s nějakým paskvilem, který by vyjel z továrny a to mi těch aut prošlo rukama fakt hodně (nemluvím o tuzexu, exportu a autech na přání, které se od běžné produkce lišily - opět záměrně). Výjimkou jsou auta z konce výroby v r. 89, tam už se to opravdu skládalo z toho, co dal sklad a každá 125 byla trochu jinak vybavená... Ale tady se bavíme o r. 83.
Chtěl jsem ti jen vyvrátit tvrzení, že na užovce mohlo být z výroby M-zadní čelo. Já říkám, že ne, ale rád se nechám přesvědčit o opaku a nemyslím to vůbec ironicky
...dobovou fotkou nebo opravdu zachovalým originálním autem

Čirou náhodou jejich sousedé ji také měli.
Záhada rozluštěna, můžete mi děkovat. 

Podle mě tahle 105L z tuzexu nebude, protože nemá ani opěrky hlavy, což byl základní příplatkový prvek, který měly všechny tuzexovky, co jsem viděl 

Těch paskvilů byly spousty, a čela fakt, fakt nikdo neřešil.
Máš k tomu nějaké bližší info? Třeba datum výroby? A že je to původní stav je jak ověřené? Jestli to tvrdí majitel a není to opravdu člověk, kterému bys mohl 100% věřit, tak to nelze brát jako jistotu... Já jsem se setkal se "zaručeně originálním" rapidem, který měl 2-písty a kyvku a v pořadí asi 8. majitel mi tvrdil, že je to tam zaručeně už z výroby 

Takový bordel v té fabrice fakt nebyl...

Taky znám lidi, kteří v té době v AZNP dělali, znám i lidi, kteří pracovali ve značkových prodejnách AZNP a vycházím i z dobových tištěných pramenů... A v neposlední řadě i z osobních zkušeností, protože novou 742 měla polovina příbuzenstva a známých... Nechci zpochybňovat, že ti to pamětníci takto líčí jako extrémní peklo, ale lidi rádi přehánějí a s odstupem těch 30 až 40 let tím tuplem... 

Jelo se prostě z toho co bylo.