- 165 R 13
- 185/70 R 13
čili z toho rozměru chci vytřískat co nejvíc. Takže hledám něco ideálního tak aby to dávalo smysl.

Mal by sa vyjadriť odborník.

Což je ale pro naši teorii býti co největší plochou přilepeni k asfaltu dost na...
Asi možná někomu přijde, že objevujem ameriku, ale člověk se pořád učí...

Pokud se bavíme o červeném rozměru tak ten je daný, to že se modrý "posune" kvůli šíři disku je sice pravděpodobné, ale červený rozměr nijak zásadně volbou disku neovlivníš... bavíme se samozřejmě o discích, které jsou pro dané pneu předepsané - čímž se dostáváme k rozdílu + - 1 palec. 

Brillantisky? Hele já je na autě kdysi míval taky, ale právě v 60-tce profilu. Je fakt, že jsem na ně neřekl ani slovo dokud nebyly dejme tomu za půlkou vzorku. Pak jsem pořád chodil vyvažovat protože jakmile se to trochu někde sjelo tak zdarec a bylo to vždycky po nějakých km rozvážené...
Je fakt, že na Rapidu se k tomuhle problému asi úplně neprobojuju, ale když už dávat pneu tak ty + - 2.000,- CZK mě právě nespasí takže bych rád něco co je funkční jak píšeš ty - převážně za sucha, nehlučné, a kdyby tak na té vodě ať se to chová jako normální guma. S náklonama na tom profilu 70 tak nějak lehce počítám. Každopádně teda Brillantisky? Nebo Brillantis 2?
Ale volbu pneu jsem nijak nehrotil vzhledem k tomu, že auto víc stojí, za deště jede minimálně a ještě dědko stylem. Než je sjedu, budou dávno ztvrdlý a zpuchřelý. Takže jsem tehdy po renovaci nasadil Barumky a neřeším. Pro někoho šit guma, mně a autu stačí. Za silného děště fungovaly slušně.
Takže potkat opravdového uživatele je dost složité. Navíc třeba ten popisovaný problém "měkkčích bočnic" je popisovaný uživatelem, který pravděpodobně jezdil jiný rozměr stejného typu gumy. Je mi jasné, že vyšší profil bude náchylnější na výkyvy do stran oproti nízkému profilu. Každopádně je o to složitější nakonec vybrat pneumatiku tak aby byla spokojenost s jízdími vlastnostmi. Že auto sežere o něco víc, nebo se rychleji pneu sjíždí u auta užívaného mým způsobem nehraje vůbec roli. Takže mě spíš zajímá chování na cestě a že hukot pnematik nebude příliš velký. Nicméně vaše uživatelksé zkušenosti jsou v jisté míře ku prospěchu mojí věci takže díky.