Letos jsem nějaký čas měl nepojízdnou 130LPG a jezdil jsem ve 130L na zánovních (3 roky starých a téměř nejetých) Barum Brillantis2 185/70/13 a když jsem pak konečně měl čas a chuť a zprovoznil jsem 130LPG (s 2 roky starými pneumatikami stejné značky a modelu, jen v rozměru 165/80/13), měl jsem pocit, že je něco hodně špatně s geometrií - až do doby, než jsem nasadil zimní Polaris3. Je tedy pravda, že za ty dvě sezóny měly ty letňáky najeto přes 50 tisíc (v zimě toho zas tolik nenajedu) a vzorku už moc nezbývalo, ale nebyly ometeny ještě ani na "kontrolní plošky maximálního přípustného opotřebení" - všechny mají ještě 4mm (zadní ve všech a přední tedy jen v prostřední drážce, v krajních mají 3 mm), ale rozhodl jsem se, že jezdit na nich je už nebezpečné (nebo minimálně nekomfortní).
Tedy přemýšlím, jaké gumy pořídím na další dvě sezony.

Co jsem letmo koukal, tak zase gumy pěkně podražily - ty Brillantis2 jsem kupoval za nějakých 750 Kč kus a dnes stojí od 900 výš.

Co obouváte a doporučili byste v tomto rozměru za rozumnou cenu (max 1000 Kč za gumu, ideálně kolem 800)? Na normální každodenní jezdění s výhledem životnosti 2 sezony a alespoň 50 tisíc km...
Jak na to tak koukám, tak asi zase skončím u Barumu...