TTomas 03.09.11 22:47:47 napsal:
Ze jsem vubec neco rikal…dal uz tu mrdat casem nebudu. Kdo chtel pochopil a
kdo nechtel stejne nepochopi.
Pak je ještě varianta: "chtěl, ale nepochopil, protože pochopit nepochopitelné je drobátko ořech" :-)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Auto*mat film - Dvd??
prohledat
102 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 26.09.2010 do 11.09.2011, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
18:07:00
11.09.2011
11.09.2011

King
18:05:57
11.09.2011
11.09.2011

Mr_Kubas
-> King: Ale výjimečně, ne? 

18:04:38
11.09.2011
11.09.2011

King
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No.....podle úrovně některých příspěvků bych tipoval, že i takoví se tu najdou :)
17:29:15
11.09.2011
11.09.2011

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Mr_Kubas: Tady na virtu že by někdo neuměl vyhledávat?

12:55:52
10.09.2011
10.09.2011

Mr_Kubas
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Však já mám XY zdrojů, kde hledat. Jen jsem chtěl naznačit, že ne každý umí vyhledávat 

10:07:24
10.09.2011
10.09.2011

-> Mr_Kubas: Už je to dávno i na ulož.to, takže nějaké torenty jsou už out.
00:23:16
09.09.2011
09.09.2011

Mr_Kubas
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Třeba né každý 

23:53:37
08.09.2011
08.09.2011

-> MartinSmolka: To ses probudil brzo... už to máme dávno všichni stažené a shlédnuté. 

22:47:47
03.09.2011
03.09.2011

TTomas
Ze jsem vubec neco rikal...dal uz tu mrdat casem nebudu. Kdo chtel pochopil a kdo nechtel stejne nepochopi.
22:10:53
03.09.2011
03.09.2011

MartinSmolka
22:05:15
03.09.2011
03.09.2011

Matsoft
-> VeTeV: neplati... takovou kokotinu snad ani neni mozny schvalit....
22:02:26
03.09.2011
03.09.2011

Matthes, záškodník z TechWebu
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tjn. Nevim proc je system uprednostnuje pred auty, jejich ridici odvadi statu tezky dane atd... Curaci politici.
22:00:53
03.09.2011
03.09.2011

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mnohde už to tak je v jednosměrných ulicích, že můžou jet i v protisměru tam, kde je to stanovené dopravním značením. Bohužel to ale praktikují i jinde.
21:56:24
03.09.2011
03.09.2011

-> TTomas 03.09.11 21:18:40: Já nenazývám všechny cyklisty cyklozmdy, to jsou dvě různé věci. Akorát že na normálního cyklistu natrefíš málo kdy, většinou potkávám samé cyklozmrdy, šlapálisty nebo pumpičkáře.
21:42:13
03.09.2011
03.09.2011

Matthes, záškodník z TechWebu
Tyjo kdyby jezdili na kole v protismeru, to by byla dobra kokotina. To bych se tu na to snad vysral a emigroval, to muze vymyslet jen curak.
21:35:29
03.09.2011
03.09.2011

VeTeV
-> Matsoft: a navrh plati? nevim o tom teda nic - navrh neni platna vyhlaska ata hovori jasne - vesti kolo jest po chodniku povoleno - hotovo
21:34:47
03.09.2011
03.09.2011

Matsoft
-> VeTeV: ne.. v navrhu bylo ze i jeti na kole protismerne....
21:33:09
03.09.2011
03.09.2011

VeTeV
-> Matsoft: jako chodec a ne jako jezdec - kdyz ho neckeas a kolem tebe se prosvisti je to prima... a nejlepsi je ten co jede proti tobe a mysli si, ze skocis pod auto aby jsi ho pustil... nasrat
21:32:35
03.09.2011
03.09.2011

Pavel P..
-> Matsoft: to znamená šlapati chodník a kolo vésti vedle sebe.

21:31:32
03.09.2011
03.09.2011

Matsoft
-> VeTeV: nu asi si precetli navrh nove vyhlasky, ze cyklista je vlastne chodec, tak by se mel i po silnici jako chodec pohybovati 

21:28:17
03.09.2011
03.09.2011

VeTeV
-> TTomas: jenže Tome, kole na chodníku, kde nemá vyhrazený pruh nemé co dělat, o to hůř když pruh pro cyklisty tam je, ale je ignorován...
vjezd s kolem do křižovatky - máš ho také vést, vídám v Nuslích dnes a denně a za poslední měsíc jeden vletěl takto pod tramvaj a druhej pod auto co odbočovalo...
vrcholem debility je přejetí po přechodu a jízdy v protisměru, proti jedoucímu autu... vše vídám v míře neskutečné...
k tomu když si přičteš ty sviňárny co dělají na silnicích - dva ař tři vedle sebe, schválně tě blokují, do zatáček si najíždí jak trambus apod. jich má člověk fakt plný zuby...
potkávám i normální a slušné, ale rok od roku jich je méně a procento debilů naopak exponenciálně roste... přijde mě, že nasazením helmy na hlavu dojde k mozkovému vypnutí...
vjezd s kolem do křižovatky - máš ho také vést, vídám v Nuslích dnes a denně a za poslední měsíc jeden vletěl takto pod tramvaj a druhej pod auto co odbočovalo...
vrcholem debility je přejetí po přechodu a jízdy v protisměru, proti jedoucímu autu... vše vídám v míře neskutečné...
k tomu když si přičteš ty sviňárny co dělají na silnicích - dva ař tři vedle sebe, schválně tě blokují, do zatáček si najíždí jak trambus apod. jich má člověk fakt plný zuby...
potkávám i normální a slušné, ale rok od roku jich je méně a procento debilů naopak exponenciálně roste... přijde mě, že nasazením helmy na hlavu dojde k mozkovému vypnutí...
21:18:40
03.09.2011
03.09.2011

TTomas
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jednomu se nelibi, ze se jezdi po magisrtale druhemu ze po chodniku...asi se na to kolo teda vybodnu. Tvuj prispevek ale nehodlam nijak vic komentovat. Co jsem chtel rict, jsem rekl. Snad jeste jen, ze stejne jako nemuzes podle Trpisovkeho soudit vsechny ridice, tak nemuzes podle jednoho cyklisty nazyvat vsechny cyklisty "cyklozmrdi".
18:34:08
03.09.2011
03.09.2011

King 31.08.11 23:38:19 napsal:
Tak torrent zmrdího manifestu existuje, tak jsem to z větší části
zkouknul – hlína nevídaná :)
Nevěřil jsem, že ten pošahanec, co to natočil, najde odvahu vytáhnout kauzu cyklosoudruha Bouchala a udělá z něj mučedníka a oběť zlého automobilisty v oktávii . Stalo se
Pro nezasvěcené – cykloun Bouchal kdysi nedal v Praze přednost protijedoucímu autu při odbočování doleva a stálo ho to kejhák, smutnej příběh, ale za blbst se platí. Nicméně klan uctívačů drátěného osla (copyright Bobesh :) si tuhle nehodu vybral jako mučednickou legendu pro jejich protimotoristickej Džihád. Ve scéně kdy najde svůj aktivisticko-propagandist ickej fiátek votuněnej pravděpodobně bejsbolkou do stavu na odpis, jsem zažil příjemný pocit škodolibé radosti :)Tak tento popis mě velice pobavil.
-> TTomas 01.09.11 10:18:18: Nepletl se, tenkrát v té době to nikde nebylo. Nyní to tam je, protože to nedávno dávali na ČT (z tama je to taky nahrané, nikoliv z DVD).
-> TTomas 01.09.11 22:02:01: To je celkem trapná otázka. Nejspíš budeš jeden z těch, které denně potkávám na chodníku, kde nemají co dělat. A to není prosím na nějaké magistrále, ale v normálních klidných ulicích. Dneska opět, ani mu nevadilo, že se tam nevejde, prostě se tam nacpal. Měl jsem sto chutí ho z toho kola skopnout do silnice.
-> TTomas 01.09.11 22:28:42: Že cyklozmrdy nebaví motat se po krajnici není nic nového, většinou se motají uprostřed silnice.
Tak torrent zmrdího manifestu existuje, tak jsem to z větší části
zkouknul – hlína nevídaná :)
Nevěřil jsem, že ten pošahanec, co to natočil, najde odvahu vytáhnout kauzu cyklosoudruha Bouchala a udělá z něj mučedníka a oběť zlého automobilisty v oktávii . Stalo se

Pro nezasvěcené – cykloun Bouchal kdysi nedal v Praze přednost protijedoucímu autu při odbočování doleva a stálo ho to kejhák, smutnej příběh, ale za blbst se platí. Nicméně klan uctívačů drátěného osla (copyright Bobesh :) si tuhle nehodu vybral jako mučednickou legendu pro jejich protimotoristickej Džihád. Ve scéně kdy najde svůj aktivisticko-propagandist ickej fiátek votuněnej pravděpodobně bejsbolkou do stavu na odpis, jsem zažil příjemný pocit škodolibé radosti :)Tak tento popis mě velice pobavil.

-> TTomas 01.09.11 10:18:18: Nepletl se, tenkrát v té době to nikde nebylo. Nyní to tam je, protože to nedávno dávali na ČT (z tama je to taky nahrané, nikoliv z DVD).
-> TTomas 01.09.11 22:02:01: To je celkem trapná otázka. Nejspíš budeš jeden z těch, které denně potkávám na chodníku, kde nemají co dělat. A to není prosím na nějaké magistrále, ale v normálních klidných ulicích. Dneska opět, ani mu nevadilo, že se tam nevejde, prostě se tam nacpal. Měl jsem sto chutí ho z toho kola skopnout do silnice.
-> TTomas 01.09.11 22:28:42: Že cyklozmrdy nebaví motat se po krajnici není nic nového, většinou se motají uprostřed silnice.
00:31:42
02.09.2011
02.09.2011

King
-> TTomas: Měl jem na mysli to "DRTIVÁ většina" - podle toho, co pumpičky předváděj jsou z nich řidiči jenom malá část nebo platí moje oblíbená hláška, že vlatnit ŘP a bejt šofér je rozdíl

00:29:45
02.09.2011
02.09.2011

Jumbo
Víte co je nejhorší místo s cyklisty? Břeclav. Potkat babku v cyklostezce v protisměru není problém, jednotlivec předjíždějící dvojici, cyklisti po chodníku, přechodu, z vedlejší, po hlavní doleva stylem: "ruka, vybočím, otočím se", kdy poslední úkon je prováděn tak v 50ti procentech případů.
A jak to Břeclav vyřešila? Na hlavním tahu cyklostezka, která se na rušné křižovatce u tří supermarketů (ano, máme Penny, Lidl a Billu na cca 200m2 s výjezdy spojenými do jedné křižovatky, rovnou na hlavní tah bez odbočováků doprava) přesouvá na chodník, zužuje ho na 1 metr, navíc je ze zámkové dlažby a na začátku opatřena cca 5cm pangejtem, kdy pokračuje skrze tuto rušnou křižovatku po chodníku, mimo přímý dohled odbočujících řidičů, po té zpět na silnici a po dvou křižovatkách opět na chodník, který vypadá následovně: silnice, zábradlí (1 metr vysoké) 20cm chodníku, 50cm cyklostezky, 100cm chodníku, kdy šíře chodníku se mění s blízkostí domů a na plotu jsou většinou ještě zamčená kola. A celé to vrcholí světelnou křížovatkou ke koupališti, kde cyklista jedoucí po chodníku, souběžně s hlavní silnicí, má na začátku křižovatky ceduli "Dej přednost v jízdě" (i když na semaforu pro auta i pro chodce svítí zelená), protože to není schválená cyklostezka a tudíž musí dávat přednost odbočujícím autům... Ještě někdo nějaké připomínky?
A jak to Břeclav vyřešila? Na hlavním tahu cyklostezka, která se na rušné křižovatce u tří supermarketů (ano, máme Penny, Lidl a Billu na cca 200m2 s výjezdy spojenými do jedné křižovatky, rovnou na hlavní tah bez odbočováků doprava) přesouvá na chodník, zužuje ho na 1 metr, navíc je ze zámkové dlažby a na začátku opatřena cca 5cm pangejtem, kdy pokračuje skrze tuto rušnou křižovatku po chodníku, mimo přímý dohled odbočujících řidičů, po té zpět na silnici a po dvou křižovatkách opět na chodník, který vypadá následovně: silnice, zábradlí (1 metr vysoké) 20cm chodníku, 50cm cyklostezky, 100cm chodníku, kdy šíře chodníku se mění s blízkostí domů a na plotu jsou většinou ještě zamčená kola. A celé to vrcholí světelnou křížovatkou ke koupališti, kde cyklista jedoucí po chodníku, souběžně s hlavní silnicí, má na začátku křižovatky ceduli "Dej přednost v jízdě" (i když na semaforu pro auta i pro chodce svítí zelená), protože to není schválená cyklostezka a tudíž musí dávat přednost odbočujícím autům... Ještě někdo nějaké připomínky?

00:16:10
02.09.2011
02.09.2011

TTomas
-> King: Neboj a ani film jsem nevidel dokud jsem tady na to nenarazil:) Vetsiny tech cyklojizd jsem se ale ucasntil(dokud se teda z toho nestala vylozene masovka), protoze s nima vice ci mene souhlasim.
00:14:33
02.09.2011
02.09.2011

TTomas
-> King: Priznam se dobrovolne a bez muceni, ze teda nejsem zadnej spisovatel. Navic to tu datluju v rychlosti(edituji/opravuj
i pozdeji), ale co je spatne?
00:13:11
02.09.2011
02.09.2011

King
-> TTomas: Hlavně, že jsme si ujasnili, s kým máme tu čest. Ještě se pochlub jestli znáš osobně někoho z toho panoptika, co se v předmětným "filmu" vyskytoval :)
00:09:38
02.09.2011
02.09.2011

King
-> TTomas: "...ale drtiva vetsina cyklistu jsou prave i ridici" Opatrně s těmi adjektivy

00:09:24
02.09.2011
02.09.2011

TTomas
-> King: No tak v tom, se teda furt neshodnem

00:04:24
02.09.2011
02.09.2011

Don_pepe
-> TTomas: Tak ono je to téma o cyklistech, žejo
Taky mi vadí v autech "klobouci" tuzeři s ještě mokrým řidičákem a tak, ale o tom zas jindy a jinde...
Jinak pod tohle bych se klidně podepsal:"Nakonec se ale asi i shodnem, ze clovek picus bude picus at uz je pesky, na bruslich, kole, motorce ci v aute ci raketoplanu."

Taky mi vadí v autech "klobouci" tuzeři s ještě mokrým řidičákem a tak, ale o tom zas jindy a jinde...
Jinak pod tohle bych se klidně podepsal:"Nakonec se ale asi i shodnem, ze clovek picus bude picus at uz je pesky, na bruslich, kole, motorce ci v aute ci raketoplanu."
00:04:01
02.09.2011
02.09.2011

King
-> TTomas: Souhlas, ale organizovanej aktivní píčus, kterej si jako rukojmí bere svoje okolí je píčus na druhou. A to je základní myšlenka tohodle tématu. A je mi jedno jestli je členem stáda odborářů s píšťalkama nebo stáda uměle nakumulovanejch pumpičkářů na magitrále....
00:01:00
02.09.2011
02.09.2011

TTomas
-> Don_pepe: To je pravda, ale drtiva vetsina cyklistu jsou prave i ridici a ver, ze na silnice jde pomerove daleko vic penez nez do cyklistu. Chytnu te jeste za slovo. Doted tu prekazeli hlavne cykliste at uz v beznem provozu nebo behem cyklojizdy. Proto jsem tu zacal psat svuj nazor, ikdyz je mi jasny, ze je to tady nepopularni.
23:57:16
01.09.2011
01.09.2011

Don_pepe
-> King: K tý rybářský latině... taky bych to neudělal, blbě spadne a průser je tu... Ale už sem viděl uskakující lidi před magorem, kterej si zvonkem prorážel cestu na plným chodníku a takovýmu člověk trochu přeje aby padla kosa na kámen...
23:56:43
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> King: Taky dokazu slapat 30-40 a mam taky metrak, takze vono metrak s kolem potkat rybarici metrak asi zadnej med
Nakonec se ale asi i shodnem, ze clovek picus bude picus at uz je pesky, na bruslich, kole, motorce ci v aute ci raketoplanu.

23:53:18
01.09.2011
01.09.2011

Don_pepe
-> TTomas:
No rapida bych utlačil, ale třeba liazku...
mě osobně kolaři nevadí, jen blbci na kolech: babka s taškama na řidítkách, která na tom sotva drží a o dopravních předpisech slyší jen ve zprávách, peloton "v tréningu" za zatáčkou a aspoň 3 vedle sebe, děcka, který nemaj pud sebezáchovy atd.
Pokud nedělaj kraviny, ať si jedou, respektuju je, ale ať i oni respektujou mě v autě... kecy typu že mi auta překážej? nasrat! prostě sou účastníkem provozu, jak kola, auta, motorky... jen mimochodem na ty silnice státu dávají řidiči násovně víc peněz než cyklisti...

mě osobně kolaři nevadí, jen blbci na kolech: babka s taškama na řidítkách, která na tom sotva drží a o dopravních předpisech slyší jen ve zprávách, peloton "v tréningu" za zatáčkou a aspoň 3 vedle sebe, děcka, který nemaj pud sebezáchovy atd.
Pokud nedělaj kraviny, ať si jedou, respektuju je, ale ať i oni respektujou mě v autě... kecy typu že mi auta překážej? nasrat! prostě sou účastníkem provozu, jak kola, auta, motorky... jen mimochodem na ty silnice státu dávají řidiči násovně víc peněz než cyklisti...
23:51:10
01.09.2011
01.09.2011

King
-> TTomas: No, na to, že jseš horlivej cyklista, to moc nesleduješ :) Třeba my, slušní silniční piráti, si neuzurpujeme právo na přednostní jízdu levý pruhem dálnice, ale mezi cyklounstvem jsou taky velký výkonnostní rozdíly a ty největší borci odmítaj riskovat kličkování mezi rekreačníma cykloušema a inlajnistama a inlajnistkama s kočárky na stezce. A protože jsou to borci, co dokážou šlapat 30-40km/hod., serou se ze stezky na silnici. Příklad: stezka z Kolína do Veltrub.
A to vůbec nemluvím o pelotoncích trénujících pumpičkářů, co maj v píči ježdění za sebou a co nejblíž krajnice.
Ocyklenec tvýho druhu mě na chodníku taky netankuje a ani můj skoro metrák mě k nějakejm rozmáchlejm gestům rybářský latiny nesvádí.
A to vůbec nemluvím o pelotoncích trénujících pumpičkářů, co maj v píči ježdění za sebou a co nejblíž krajnice.
Ocyklenec tvýho druhu mě na chodníku taky netankuje a ani můj skoro metrák mě k nějakejm rozmáchlejm gestům rybářský latiny nesvádí.
23:49:22
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> Don_pepe: Srovnavas nesrovnatelne....jako ridici mame 1000x lepsi podminky k tomu abychom ty zakony dodrzovali a stejne tak to vetsina nedela. Kdyz ti napriklad prehradej cestu treba vykopem nebo cimkoli jinym a pujde o objed treba jednim kolem pres chodnik nebo pres prechod nebo se proste nebudes schopnej vymotat jinak nez projed jednosmerkou, tak to taky udelas. Ja toto resim na kole kazdy den. Kdyz to vezmu do extremu, tak proc brusrar, kterej neni vetsinou schopnej ani zabrzdit na chodniku jezdit muze? Ba co vic on muze i na cyklostezky
No a predtav si, ze treba vezmes na vejlet svoje deti. To je jako povezes skrz Prahu po silnici?

23:43:43
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> Don_pepe: Uz to chapu...ty myslis na tom prechodu...no tak davalo by to smysl ne? Kdyz uz se pohybujou po cyklostezce a je tam znaceny prejezd pro cyklisty...stejne jako chodci na prechodu. Vzdy me pobavi a nesere, kdyz potkam znacku cyklisto sesedni z kola nebo cyklisto ved kolo.... vzdy si prestavim jake by to bylo kdyby ridicum nejaka znacka prikazovala- vystup a 50m tlac nebo vystup a 3x obehni svuj vuz a pokracuj v jizde

23:43:12
01.09.2011
01.09.2011

Don_pepe
-> TTomas: "Naopak ta cyklostezka tu silnici nakonec krizi a co si myslis…maji cykliste prednost? Leda hovn.."
No taky nechápu proč tam nejezdí..
Jinak sáhnu si do svědomí klidně, nikdy sem úmyslně (jo, blbost udělá každej) nikoho neohrozil, nejel nikam, kde auto nemá co dělat (a kolo na chodníku nemá co dělat)
Ony sou dva druhy nařízení... takový, který nejsou úplně 1 nebo 0, třeba rychlost, když pojedu v obci 51, nic tak hroznýho se neděje, tady je většina přestupků (i ty moje), ale pak sou nařízení 1 nebo 0: po silnici se jezdí vpravo, když pojedu vlevo... tyhle dodržuje každej zdravej řidič.... a kolo na chodníku je tenhle případ, NEMÁ TAM CO DĚLAT! Sewš nucenej chodníky využívat? Tak bys měl z kola dolů
No taky nechápu proč tam nejezdí..
Jinak sáhnu si do svědomí klidně, nikdy sem úmyslně (jo, blbost udělá každej) nikoho neohrozil, nejel nikam, kde auto nemá co dělat (a kolo na chodníku nemá co dělat)
Ony sou dva druhy nařízení... takový, který nejsou úplně 1 nebo 0, třeba rychlost, když pojedu v obci 51, nic tak hroznýho se neděje, tady je většina přestupků (i ty moje), ale pak sou nařízení 1 nebo 0: po silnici se jezdí vpravo, když pojedu vlevo... tyhle dodržuje každej zdravej řidič.... a kolo na chodníku je tenhle případ, NEMÁ TAM CO DĚLAT! Sewš nucenej chodníky využívat? Tak bys měl z kola dolů

23:32:58
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> Don_pepe: Pred kym? Nejsem si vedom, ze bych neco takoveho rikal. Pochopitelne se kotkoti najdou jak mezi cyklistama, taki mezi ridicema. Sahni si sam do svedomi jak moc jezdis podle predpisu. Ja jsem treba nucenej chodniky v Praze vyuzivat, protoze jinak se nikam nedostanu a uz jsem davno mrtvej. Nikdy se mi ale nestalo, ze bych nejakyho pesaka srazil. Proste se na chodniku pohybuju maximalne obezretne a to pochopitelne i pomaleji. Proto nejak nechapu, proc by cykliste radeji nevyuzili cyklostezku, kde si to muzou pohodlne frce nez se pomalu courat mezi davama po chodniku.
23:25:11
01.09.2011
01.09.2011

King
-> Zazaa: "....mimochodem nevsiml sem si nikde v zakone ani vyhlasce nejaka komunikace az na nejake vyjimky jako dalnice je nejak prednostne pro auta ...."
To máš tak, i když něco není explicitně v zákoně zakázaný, tak to i tak hlavu používající člověk neudělá. Příklad: cyklovejlet po frekventovaný silnici v pátek odpoledne. Jako toleruju roztoče v tukových váčcích svých řas, ale hovado na stehně má fakt smůlu a jeho pozůstalí si můžou stěžovat třeba na lampárně
To máš tak, i když něco není explicitně v zákoně zakázaný, tak to i tak hlavu používající člověk neudělá. Příklad: cyklovejlet po frekventovaný silnici v pátek odpoledne. Jako toleruju roztoče v tukových váčcích svých řas, ale hovado na stehně má fakt smůlu a jeho pozůstalí si můžou stěžovat třeba na lampárně

23:23:38
01.09.2011
01.09.2011

Don_pepe
Jenže ona jim nestačí stezka a silnice, potřebujou i chodníky... V Pardubkách od nádraží vede chodník, metrovej pás trávy a za ním krásná cyklostezka, po který kolo projede semtam a většina si jich to hasí po chodníku mezi davama lidí, proudícíma z a na nádraží. Po čase sem pochopil spolužáka (2m, 100kg), když mi ukazoval jak hraje v tomhle místě "na rybáře": když zavětřil za zády idiota na kole a uskakující lidi, počkal až bude u něj a: "chytil sem tááákovouhle rybu" a blbeček se sbíral ze země.
Pokud budou cyklisti i řidiči dodržovat nějaký pravidla provozu a slušnáho chování, nemůžou jedni druhým vadit, jenže moje pozorování z okolí... i ze slušnýho člověka se často sednutím na kolo stává blbec!
-> TTomas: A mimochodem, proč by měli mít cyklisti přednost?
Pokud budou cyklisti i řidiči dodržovat nějaký pravidla provozu a slušnáho chování, nemůžou jedni druhým vadit, jenže moje pozorování z okolí... i ze slušnýho člověka se často sednutím na kolo stává blbec!
-> TTomas: A mimochodem, proč by měli mít cyklisti přednost?
23:19:28
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> Zazaa: Pochopitelne ze CR neni jen Praha. Drzel jsem se ale tematu toho dokumentu. Navic v mnoha daleko chudsich a mensich mestech to normalne funguje. -> King: Uved konkretni misto...ja si z hlavy az asi na 200m usek v Nuslich navybavuju teda vubec nic a tam by dle meho nikoho nenapadlo jezdit po ty silnici. Naopak ta cyklostezka tu silnici nakonec krizi a co si myslis...maji cykliste prednost? Leda hovn..
23:14:10
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> King: Magistrala se blokovala vseho vsudy 2x za celou dobu cyklojizd. Navic to nebylo blokada, ale byla to jizda po magistrale, ktera byla dokonce predem schvalena magistratem (ikdyz pro to nevidim jedinej duvod). Napriklad misto nesmyslne Blanky mohlo byt mnoho km dalnic i cyklostezek, ale to se zase motame kolem financi a to nikam nevede. Penize jsou a urcite chvilku jeste budou. Jde o to, ze ridici az uz profici nebo amateri maji obrouvskou lobi zatimco cyklisti takrka nulovou. Treba behem stavky MHD se krasne ukazalo, ze by kolo vyuzilo daleko vice lidi. Jen mit nejaky rozumny spojeni.
23:12:29
01.09.2011
01.09.2011

U-Geen
-> Zazaa: hezky napsany :-)
23:11:05
01.09.2011
01.09.2011

King
-> TTomas: To se děje takřka všude, kde vede plnotučná cyklostezka paralelně se silnicí. Dokonce si cyklomamrdi snad vymínili, že by se to mělo tolerovat, že prej jsou cyklostezky moc frekventovaný. "Zahynul pod koly netolerantního řidiče...." je sice pěknej epitaf, hromadný vzpomínkový akce spolubojovníků u náhrobku zajištěny, ale hovno z toho....
23:07:13
01.09.2011
01.09.2011

Nwkt
-> TTomas: 1,5m a stejně budou jezdit po silnici. Zajímací je, že ta silnice je rozbitá jak tankodrom a cysklostezka nová a stejně jedou radši po silnici
23:07:01
01.09.2011
01.09.2011

Zazaa
no snad jen tolik ze CR neni jen Praha
a z jineho pohledu se to jevi tak, ze stejne tupe stado je ta tlupa lidi co ucpe svejma plechovejma pixlama kdejakou silnici kazde odpoledne a sotva tam clovek projede na kole a akorat nasiraj tisice lidi vcetne sebe ...
mimochodem nevsiml sem si nikde v zakone ani vyhlasce nejaka komunikace az na nejake vyjimky jako dalnice je nejak prednostne pro auta a stejne jako cyklisti delaj na silnicich bordel taky motorkari, chodci a autari (ke vsem skupinam se hlasim :))
a prave ty ubohe nenavistne nazory ktere zaznivaji z obou stran na ruznych mistech sou asi hlavni problem
a z jineho pohledu se to jevi tak, ze stejne tupe stado je ta tlupa lidi co ucpe svejma plechovejma pixlama kdejakou silnici kazde odpoledne a sotva tam clovek projede na kole a akorat nasiraj tisice lidi vcetne sebe ...
mimochodem nevsiml sem si nikde v zakone ani vyhlasce nejaka komunikace az na nejake vyjimky jako dalnice je nejak prednostne pro auta a stejne jako cyklisti delaj na silnicich bordel taky motorkari, chodci a autari (ke vsem skupinam se hlasim :))
a prave ty ubohe nenavistne nazory ktere zaznivaji z obou stran na ruznych mistech sou asi hlavni problem
23:06:15
01.09.2011
01.09.2011

TTomas
-> Nwkt: Popravde neni moc mist kde by jsi mel na dohled od sinice znacenou cyklostezku