skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaký vůz??
-> dragon_cb_cz: da se vejit i do ignise :)
-> U-Geen: Mistře admine, čtěte!
Feldu jsem uváděl jako příklad, že i do mrňavýho auta se dá s děckem vejít - nijak jí tím nedoporučuju 
-> Karel.: Zajímavý... já teda uvažoval spíš benzín, s tím jsem jezdil v práci a krom věcí typu urvaný zrcátko do toho auta při 230ti tisících nebylo šáhnuto a rozhodně jsem z toho neměl pocit odježděnýho auta.

-> Karel.: Zajímavý... já teda uvažoval spíš benzín, s tím jsem jezdil v práci a krom věcí typu urvaný zrcátko do toho auta při 230ti tisících nebylo šáhnuto a rozhodně jsem z toho neměl pocit odježděnýho auta.
-> dragon_cb_cz: po 200tis km reálných, ano měly jsme tady v70 II 2.4 D5 120kW, která měla ve 270tis km první spojku, ovšem po výměně hned záhy odešel motor
Navíc o V70 i já přemýšlel ale byl jsem jedním známým ( co nám vozí díly), který má v rodině pouze volva, odrazovanej od těhle aut
, že pokud držák tak jít to V70 I

Navíc o V70 i já přemýšlel ale byl jsem jedním známým ( co nám vozí díly), který má v rodině pouze volva, odrazovanej od těhle aut

-> dragon_cb_cz: a pod 9 se da i s Legacy :) jako felda asi v pohode, na druhou stranu pokud mu jde o bezpeci (resp. jeho pocit, tank te muze prevalcovat v cemkoli) tak bych volil neco bliz tomu tanku, coz treba Legacy je :)
-> Tomaso435: Nemluvil jsem pochopitelně o jeho feldě - jen jsem tím chtěl říct, že není třeba to tolik hrotit a s rozumnou snahou se dá s prckem poskládat i do menšího auta. A spotřeba 13 litrů mi u tak velkýho auta s automatem a výkonem 191kW nepřijde nic nenormálního. Pokud se dokážeš přinutit jet zlehka a držet se pod 130km/h na dálnici, tak se na těch 9 litrů dostaneš taky - ale to ti pak fakt stačí felda.
-> Karel.: Po 200 tisících, nebo po bazarových 200 + dalších 200 nepřiznaných tisících?
-> Karel.: Po 200 tisících, nebo po bazarových 200 + dalších 200 nepřiznaných tisících?
-> OndraKrupi: tak galaxy,sharan a alhambra je dle me idealni.par znamym se narodil prcek cca stejne jako nam a manzelky uz premlouvaj ty svoje,aby jim je koupili:o).p to Brne jezdis od 6,5l do cca 8l zalezi na provozu atd,mimo Brno klidne pod 6l se 6q.jeli jsme ted 4dospeli s 2prckama,kocarkama a plno veci a bezproblemu,jo jeste pes.nemusis skladat kocarek,neohybas se zbytecne kdyz davas prcka do sedacky atd.
Hyundai jedine I40,ale i tak je problem s nekteryma dilama a cenou
Pokud v70 II tak si priprav peknej balik na opravy tam to neni sranda,jsou to super auta,ale od 200tkm se to sype:o(
Co mondeo IV?hlavne aby nemelo radio a klimu v jednom,ford vedel proc to hned zahy menil za jiny:o)
Hyundai jedine I40,ale i tak je problem s nekteryma dilama a cenou
Pokud v70 II tak si priprav peknej balik na opravy tam to neni sranda,jsou to super auta,ale od 200tkm se to sype:o(
Co mondeo IV?hlavne aby nemelo radio a klimu v jednom,ford vedel proc to hned zahy menil za jiny:o)
-> darklord: Ultra des, ale absolutne nic proti Pankacovi, jen nechapu, ze se tyhle zebrinaky furt tak drzej...
-> Pavel P@nkáč: 100 litrov za oktaviu 2003? preboha...
-> dragon_cb_cz: .. v krátký feldě s rozperou zadních tlumičů bez sedaček, se skořepnama a s votevřeým vejfuk co to de :D chudák dítě :D.....
a ty voe.... spotřeba 13.. není levnější taxi? ušetří ještě na povinku.....
a co takhle dražší jedničková fábka kombi? dost slušný kusy sou do 60... auto dle mě obstojně bezpečný. opravitelný kdekoliv a za celkem málo... a spotřebu má 50% oproti volovu
a ty voe.... spotřeba 13.. není levnější taxi? ušetří ještě na povinku.....
a co takhle dražší jedničková fábka kombi? dost slušný kusy sou do 60... auto dle mě obstojně bezpečný. opravitelný kdekoliv a za celkem málo... a spotřebu má 50% oproti volovu

-> OndraKrupi: nechces octavii 1,8T sedan černej? rs křídlo, opravdu TOP stav dovoz Dansko najeto 175tis cena 100tis kč
2004, digiklima, vyhřev sedaček, central na DO, loketka, ESP, serviska vedená do 2013 ...
2004, digiklima, vyhřev sedaček, central na DO, loketka, ESP, serviska vedená do 2013 ...
-> OndraKrupi: Moc to hrotíš, jedno dítě odvezeš se vším potřebným i v krátkej feldě
Cokoliv prostorově štědřejšího je luxus... Pokud najedeš za rok "relativně málo", tak vem Volvo V70 v benzínovým pětiválu, nízkotlaký turbo. "Nedostatek prostoru" pro tebe bude neznámej pojem, na delší trasy se vejdeš pod 9 litrů na 100km s klidem (pokud nebudeš mít potřebu jet neustále přes 200km/h a nebude to automat) a pohodlí i bezpečnost maximální... pár služebek jsem s tím odjel a je to skvělý auto. Vysokotlaký turbo a automat nebrat, je to svezení skoro stejný, jen spotřeba je spíš 11-13 litrů...
Jinak slušnou V70 i se základním servisem pořídíš za polovinu tvýho limitu a zbytek můžeš propálit na tej ne zcela příjemnej spotřebě....

Jinak slušnou V70 i se základním servisem pořídíš za polovinu tvýho limitu a zbytek můžeš propálit na tej ne zcela příjemnej spotřebě....
-> m8rinek: Nevím, to jsem nikdy neměl. Ale co jsem tak slyšel, tak to má větší spotřebu a o dost dražší pojistku. Taky by se mi to líbilo, ale jsem spokojený s tím, co teď mám. Je to tahoun. Můžu ho naložit jak chci a pořád jede velice slušně.
-> Boomber: Když T4 tak jedině 2,5 5vál.... Ten aspoň má nějakou dynamiku...
Doporučuji T4 a to 1,9D. Má to sice jen 50 kW a je to líné na rychlé přesuny. Ale spotřeba 5-7 l/100 km. Mám 2 řady sedadel a nákladový prostor 2 m dlouhý. Maimální spokojenost. Naložím kočárek, aniž bych ho musel skládat, nákup z Kauflandu a Globusu na celý měsíc a ještě jedeme všichni pohodlně jako lidi. Kamarádi s kombíkama (fabie, octavie, hjundé, atd) težce závidí.
Minimální údržba, minimální koroze, maximální spolehlivost.
Minimální údržba, minimální koroze, maximální spolehlivost.
A po T4 pokukuju už nějakej pátek ale zatím opravdu jen pokukuju:D
-> Nwkt: kdybych vám řek co se chystá u Pohlů tak se poserete všichni

-> OndraKrupi: Když já nevím, ty Volva jsou většinou velkoobjemový a to tě sežere z kůže. Naopak zase s/v40 je buď celej Renault, nebo novější verze celá focus (platforma). Ale známej má s60 ročník 2001 s motorem 2.4 d a užasné svezení se spotřebou do 6 litrů, navíc s tím jezdí jen krátké trasy a motor se pořád drží. Akorát je smutné, že vše kolem se rozpadá 

volové!!!

Ještě tu chybí ten s T4 a je to jasný 

-> OndraKrupi: udělej si další dítě a potenciál využiješ:D
-> vhml: nad ním jsem taky přemýšlel jen nevím jestli bych využil diesel a potenciál toho auta
Sharan :-)
-> dragon_cb_cz: asi tak , mne tato nova generacia hjunde neprekaza
-> OndraKrupi: volvo je dle me rozumna volba, pokud nepotrebujes 4 kolku (a jeji jizdni vlastnosti)
-> castrol: Možná, ale reakce na virtu bych se bál víc než toho auta...
-> Kuladmin: na H jsem taky koukal, ale hodně čtu o špatných kastlích a některé motory taky nic moc, ale nemam o tom zas až tolik informací, tak nevím.
Nejvíce se poohlížím po Volvu o nákladech na Subaru vím, Ford mě moc neláká, spíš taková záložní verze.
Jinak nájezd km nedokážu odhadnout, s feldou šlo 10tis ročně, tady počítám stejně čí více tak do 15tis km/ročně
Nejvíce se poohlížím po Volvu o nákladech na Subaru vím, Ford mě moc neláká, spíš taková záložní verze.
Jinak nájezd km nedokážu odhadnout, s feldou šlo 10tis ročně, tady počítám stejně čí více tak do 15tis km/ročně
-> Kuladmin: tahad sem na virt hjunde to je odvazne 

-> OndraKrupi: Pokud jezdíš málo jak píšeš že dislaka ne, tak bych se vyhnul i LPG. Osobně bych TŘEBA Hyundai i30 v benzínu slušný motory i výbavy. Ford ee a Subaru jako pěkný ale náklady mohou slušně šplhat. A teď do mě :)
-> Tomaso435: asi ne, vzhledem k cenám aut vs stav aut
-> OndraKrupi: sen českého řidiče octavie combi ne e?
Chci dovézt nějakého spotřebáka, přeci jen felda se nehodí pro každodenní jízdu s malou :-)
pravděpodobně:
- A nebo DE,
- cena do 200tis
- kombi
- nájeto (do) kolem 150 tis. km
- když by bylo LPG nevadilo by :-)
- diesel? (zas tolik ročně nenajedu)
suma sumárum našli jsme Subaru, Volvo, Ford asi...?
máte zkušenost s někým kdo tahá auta, nebo někdo z virtu či okolí, kdo by pomohl?(za úplatu) uměl německy, měl zkušenost s koupí v zahraničí?
pravděpodobně:
- A nebo DE,
- cena do 200tis
- kombi
- nájeto (do) kolem 150 tis. km
- když by bylo LPG nevadilo by :-)
- diesel? (zas tolik ročně nenajedu)
suma sumárum našli jsme Subaru, Volvo, Ford asi...?
máte zkušenost s někým kdo tahá auta, nebo někdo z virtu či okolí, kdo by pomohl?(za úplatu) uměl německy, měl zkušenost s koupí v zahraničí?
-> U-Geen: jj jak píšeš u TD často praská při nekošér zacházení, ale u TDI jsem o tom slyšel jen vyjímečně.
-> MerHanz: hlava praska u TD, u TDi snad ani ne
-> afro100: Ono u HDI jsou drahý vstřiky a čerpadlo ( spíš odcházej vstřiky ) a u TD zase ráda praská hlava, pač lidi jsou hovada a studenýmu tomu nakládaj. a Když netrefíš dobrej kus po slušným majiteli tak starší hlava se blbe zhání a nev stojí 15 až 20 tic a jsme na ceně repase vstřiků. Hdi je super na svezení a kultivovanost chodu, ale TD při slušným zacházení je mnohem odolnější vudši český naftě.
-> Crestik:
V Německu je pěkně draze a nejen s autama,už se tam vyplatí koupit málo co.A když už auto z NDR tak ve stáří cca 2-3 roky,jinak ne.

-> mafes: ehm, díval ses vůbec na mobile.de apod? Ty ceny zas tak nizke nejsou, a nezapomeň připočítat finance na přihlášení, dovoz, apod...takže ve výsledku na tom můžeš být ještě hůř. Jsem toho názoru, že auta do 100tis se vůbec nevyplatí kupovat v zahraničí
Jo zapomněl jsem říct, že mi auto doveze známý z Německa, takže tam ty ceny jsou někde jinde, jinak to "kupátko" mě nenapadlo, vypadá to celkem šikovně :)
e46 jsem taky sháněl, tak jsem něco objel a pozjišťoval: za 100 to bude vrak, nebo compact, který nikdo nechce. Auto (sedan e46) je to celkem malé, zvláště kufr. Pro zimní provoz to chce aspoň metrák do kufru. 406 je "starší", a rozhodně bych šel do nepraktického coupé :-)
-> Jirik_Tuňák:

-> mafes: jako Decka s turbem celkem jo.o akurat u toho HDI su kurva drahe trysky ... radsi nebrat ...
-> James1991: -> Pecyn: Děkuji hoši za zkušenosti, popravdě také spíš tíhnu k tomu BMW, přecejen mám k německým vozům větší důvěru. Uvidíme, jak se to vyvine ještě :)
Jinak nevíte něco o BMW 320d, nebo Peugeot 2.0 HDI, jak na tom jsou a tak?? Můj názor je, že na moje ježdění kolem komína je diesel na prd, ale přesto se zeptám :)
Jinak nevíte něco o BMW 320d, nebo Peugeot 2.0 HDI, jak na tom jsou a tak?? Můj názor je, že na moje ježdění kolem komína je diesel na prd, ale přesto se zeptám :)
-> mafes:
Nemám nějakou extra zkušenost, ale pokud máš na výběr mezi BMW a Peugeotem, šel bych do toho BMW. Mezi 316 a 318 rozdíl moc není, ale jestli ti jde o spotřebu, vol 1.6. Něco o tom vím neboť táta když si koupil prvního bavoráka před x lety(e30) tak už jinou značku nikdy nekoupil ani si nestěžoval. Ještě k tomu když e46 je relativně "nový" auto.
Nic proti Peugeotům, ale ptal ses na doporučení. Já bych ti doporučil BMW:-)
Je to bezpečný, myslim že ta e46 i docela prostorná, dobrý jízdní vlastnosti(BMW má výbornej podvozek) a motor si myslím též a stačí do toho lejt jen palivo a myslim že by to mohlo jezdit bez problémů:-)
Toť muj názor.
Nemám nějakou extra zkušenost, ale pokud máš na výběr mezi BMW a Peugeotem, šel bych do toho BMW. Mezi 316 a 318 rozdíl moc není, ale jestli ti jde o spotřebu, vol 1.6. Něco o tom vím neboť táta když si koupil prvního bavoráka před x lety(e30) tak už jinou značku nikdy nekoupil ani si nestěžoval. Ještě k tomu když e46 je relativně "nový" auto.
Nic proti Peugeotům, ale ptal ses na doporučení. Já bych ti doporučil BMW:-)
Je to bezpečný, myslim že ta e46 i docela prostorná, dobrý jízdní vlastnosti(BMW má výbornej podvozek) a motor si myslím též a stačí do toho lejt jen palivo a myslim že by to mohlo jezdit bez problémů:-)
Toť muj názor.
-> Nwkt:
*** v autosalůnu ***
Tak já to teda za těch 149 000,- beru.
*** za dva měsíce u ní doma ***
Pane exekutor, proč mi berete tu televizi, pračku a ledničku ?
*** v autosalůnu ***
Tak já to teda za těch 149 000,- beru.

*** za dva měsíce u ní doma ***
Pane exekutor, proč mi berete tu televizi, pračku a ledničku ?

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Tak až vyplázne 700 papouchů tak ho může mít 

-> Jirik_Tuňák: No zenska, chce auto, nevyzna sa v tom, tak googli a je z toho cela nadsena

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): To je tak blbá a nebo si vybírá auto stejně jako lak na nehty ?
-> Nwkt: Jo a potom 585 000 doplatit
-> Nwkt: ja som to podrobne nestudoval, co tam pisu

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): To je jenom akontace ne 

Ahojte, pridam sa s otazkou, kamaratka v Prahe chce kupit auto, zhruba do 150 000 kc. Co by ste poradili? Neviem, ako sa ceny pohybuju v CR, viem ze su nizsie, tak jej nechcem poradit nieco, co sa na SK pomery zda lacne, ale u vas by to bola premrstena cena.
www.autonoble.cz/auta
ked vyberiete mercedes, tak je to ten druhy, za 149 900, Mercedes-Benz 320 CDi Ten sa jej libi
www.autonoble.cz/auta
ked vyberiete mercedes, tak je to ten druhy, za 149 900, Mercedes-Benz 320 CDi Ten sa jej libi