-> Luky: ta zatacka mi utkvela v pameti- byl jsi nedotacivy, tak jsi dal plny a proste jsi to pretlacil...
Koukam, ze tady je plno lidi, kteri nejeli a hltaji tady postrehy. Tak ja taky prispeju:
Tesil jsem se na super partu, zmenu prostredi, na cely cirkus kolem Nordschleife a na Eau Rouge.
Prakticky porad jsem byl nasackovany v aute kpt.Budhy, za coz mu jeste jednou moc dekuju! Jeho Leon Cupra byl na dalnici uplne bezny kombik. Jenze to, co se deje po prepnuti do modu Cupra jsem fakt necekal. Ze to bude dobre brzdit jsem diky velkym brzdam cekal. To, ze to na semislickach bude skvele drzet jsem cekal. Ale ze s tim lze jet takovou kudlu...ze lze dat hned po apexu plny plyn, nebo jakou najezdovou rychlost to snese a jak auto vystreluje ze zatacky, to jsem fakt koukal a v podstate to vstrebavam doted. Matej je skvely ridic a ukazal mi, jak jezdi moderni hot hatch. Doted jsem si myslel, ze jsou to radoby sportovni auta. Nejsou. Zabavy nabidnou dost. Sice byl chvilemi zklamany, zvlaste po sdeleni casu Slovaka, ktery mel se stejnym autem lepsi cas, ale jak zde zaznelo, je to o znalosti trati. O presvedceni poslat to za horizont, kde clovek nevidi...
Taky jsem se svezl s Lukym. Evo, to bude zabava sama o sobe! Dopredu me upozornuje, ze to nebrzdi. To clovek potrebuje slyset :-) Ale Luky to ma v ruce, byla to moje 5ta jizda, tak stiham sledovat vice vjemu a uzivam si to. Na brzdach auto hezky tancuje, neskutecne tahne a zpusobu projeti zatacky je nekolik. Pretlaceni nedotacivosti byl pro me jeden z udivu. Dalsi nastal, kdyz Luky sjel z obrubniku pod plnym plynem a myslim ze predni prave kolo silne zabralo. Rikam si, to je technika, ktera hodne snese. Pozdeji Luky priznal, ze snad zacala cvakat poloosa. Po jizde jsem mu podekoval a rekl, at brzdam vic veri, ze brzdi dobre a jsou tam rezervy. Trochu troufale a pozdeji jsem si to i vycital, ze jsem ho hecoval, protoze dalsi jeho jizda byla nejrychlejsi :-)
Nasledovalo svezeni s Tuner#2. Nejnizsi vykon, asi nejjedodussi podvozek, ale nejlehci auto a nemene dobry ridic. Priznam se, ze jsem byl opet prekvapeny. Na to, ze to byla Honzova prvni navsteva Ringu, jel velmi ciste a hlavne na "hrane s rezervou". Opravdu jsem mel pocit, ze vzdy dobrzdil akorat, presne v nejlepsi okamzik. Jednou jsem si rikal, ze to prehnal a dostal pretacivy smyk. Prisla komprese, auto zakleklo, poslechlo a presne vykrouzilo zatacku. Jestli tohle bylo planovane, tak kloboucek. Napada me jen, ze jizdu predtim jel s Eidym a leccos okoukal :-)
Se mnou zajel cas pod 10minut a ja jsem moc rad, ze jsem mel toto srovnani. Meta 10minut je taky celkem kalup vyzadujici nasazeni v kazde zatacce. Myslim s autem s beznym vykonem.
Cele dny bylo na co koukat. Vsude kolem zajimava auta. Upravena, s ramy. Byly zde Porsche, Bavoraky, ale i Golfy a bezne auta. To vsak neplatilo ve SPA. Tam to bylo pro velke kluky. Nejcastejsi auto Porsche 911 GT3 RS :-) Vsak taky Matej po prijezdu prohlasil, ze ma zase pocit ze zde nepatri :-) Ale musim rict, ze jsme se neztratili. Nikdo z party.
Meli jsme cas a koukali na Eau Rouge. Ta zatacka je nepochopitelna z pohledu divaka, spolujezdce a snad i ridice. Projet ji skvele chce asi dlouhy trenink. Rikal jsem si, jak muzeme jet rovne do zdi, kdyz netrefime apex? No jednou se nam to trosku povedlo. SPA ale neni jen o teto zatacce. Je to skvely moderni okruh. Je zde dvojita zatacka z kopce, ktera Vas neustale tahne ven, dockate se brutalniho brzdeni z vysokych rychlosti, pomale zatacky, ktere si kluci davali bokem...Matej opet nezklamal a prisel dalsi udiv- predjelo nas pouze jedno auto, ostatni uspesne predjizdel. Modrou vlajkou mavali Nissanu Skyline GTR, Audi TT RS a dalsim. Mazec, kloboucek pilotovi.
Super okamziky byly po jizde, kdy jsme si navzajem sdelovali pocity. Na vsech byla videt euforie.
Citat zajezdu: Ted uz jenom najit praci, kde tohle budu delat kazdy den:-)
Bylo to super, dekuju kluci. V planu je casem poridit 4mistne zabavne auto a musim rict, ze tento zazitek pomohl vyradit nejake kandidaty a naopak nad jinymi zacit premyslet...